Fredags tråkigt och Balrog Cup!

Idag händer inte mycket, det är fredag och jag har tråkigt. Ingen innebandy träning ikväll heller, vi körde på med ett lätt pass igår. Imorgon är det Uppsala som gäller hela helgen förhoppningsvis då vi ska spela Uppsala Cupen.

Annars så drar ju Balrog Cup igång ikväll, inte så viktigt känns det som. Tycker att cupen har tappat det mesta, alltför lite lag anmälda, och ingen direkt värdemätare skulle jag säga. Synd för Sarwar som jag vet har lagt ner så fruktansvärt mycket jobb med denna turnering genom åren men även han tröttnar ju också till slut, jag menar han får ju sköta större delen av allt arbet kring cupen själv, men cupen är inte lika bra längre som den var för ett par år sedan då cupen drog fullt hus i nästa alla hallarna man arrangerade i, nu har man dessutom vänt kosan mot Södertälje och Wasahallen och Västergårdshallen bara det säger ju allt!

Det är inte längre en klassisk försäsongs cup.........

Visst spelas det matcher i Botkyrkahallen, men klassiska Albyhallen har man iår skrotat, även Tumba idrottshus får stå tom. Nu spelar man ändå här ute i Norra B men då Kärsbyhallen som centrum, den har ju i och för sig vissa likheter med Albyhallen, men känns ändå inte som den där klassiska hallen. Sedan är det ju inte några klassiska lag anmälda längre, juniorklassen är rent utsagt pinsam och man har iår fått slå ihop juniorklassen med P91 klassen vilket gör junioklassen pinsam, inte en riktigt värdemätare man vill ha som coach skulle jag tycka ialla fall, men nu är jag ej med i denna cup men kommer säkert att se några matcher iår om jag hinner, ska kanske se några redan ikväll, hinner dock inte se juniorklassen för de spelar tyvärr ute i Södertälje iår i tråkiga Wasahallen istället för klassiska Albyhallen och så kommer jag själv vara i Uppsala och spela cup. 

Känns som att Balrog Cup går mot sin sista säsong, för det är längre inte någon klassisk försäsongscup som man såg framemot att spela och få 3 bra matcher ibenen innan seriepremiären.

Men vi kanske ses i Botkyrkahallen eller varför inte i Kärsbyhallen ikväll....

Hoppas på att alla som medverkar får en bra och rolig helg och ta vara på detta, för denna helg går BALROG CUP i graven....

//Martin

Ny vecka och ny turnering ihelgen

Nu är vi inne i en ny vecka och onsdag, förlåt om jag inte uppdaterat så bra men man har ju liksom inte tid nu när friidrotts VM rullar på mitt i natten....Så man är väl rätt sliten om dagarna man försöker ju trots allt att hänga med i sändningarna mitt i natten.

Vi spelade DM förra helgen och vi gör väl två helt okey matcher och en mindre godkänd match, vi bli 2:a i vår grupp efter suveräna Odelberg/Gustavsberg som lekte med oss i sista matchen och vann med 7-0, tack för läxan (Förstod hur Elfsborg kände sig efter Valencia matchen) för det var nästa så det såg ut mot Odel, vi klev inte in i näkamperna, vi vill inte ha boll, vi gav bort bollen när vi väl fick den, vi VEK ner oss helt enkelt. Nu ska det ju sägas att vi ska ju inte vinna mot Odel de är ju så pass mycket bättre än oss, det går mycket fortare. Men vi borde kunnat bjuda upp till dans i alla fall tycker jag, för när vi hade chansen att ändå gå vidare som kanske en av bästa 2:orna så är jag jäkligt besviken att spelare viker ner sig och inte krigar för det man har på bröstet, nu kommer vi inte gå vidare trots 6 poäng i gruppen men med en målskillnad på -2 känns det lite osäkert.

Vi träningspelade igen i måndags och fick 4-4 mot seriekollegan Högdalens AIS, säger väl inte så mycket tycker jag då bägge lagen gick runt på mycket folk (4 femmor), så vi delade upp det så att 2 femmor startade matchen och 2 femmor avslutade matchen så alla fick spela och det kan väl sägas att de här två träningarna som kommer innan Uppsala Cupen är behövliga, vi måste spela ihop oss och få träna. Vi har inte tränat speciellt mycket utan spelat mycket matcher istället och det kan vara bra men vi behöver sätta taktiken.

Ihelgen bär det av till Uppsala för cup spel och tre bra matcher mot hyfsat motstånd, vi har b.la Hagunda i vår grupp och det lär bli en intressant match känns det som, då får vi bekänna färg veckan innan seriestarten mot Källbrinks IBS.

Slut för mig....

//Martin

Grattis till Landslagsplatsen Ralle

Fan va kul för Rasmus Enström att äntligen ha fått komma med i U19 truppen, ska bli kul att få följa denna mycket talang fulla kille. Denna spelare som jag har fått äran att få ha varit tränare för och verkligen vet hur mycket han förtjänar denna platsen.....

GRATTIS RALLE OCH LYCKA TILL NU!

Fått en rätt rolig kommentar på mitt senaste inlägg angående det jag skrev om Balrog juniorerna, har inte valt att släppa den kommentaren eftersom den person som skrivt den inte valt att liksom många andra "gömma" sig bakom ett påhittat namn istället för att stå för sina åsikter och skriva vem det är ifrån.

Ps. Svar på din fråga hur många Sanktan guld jag hunnit med, så är det 0, men då fråga jag dig hur många SM-GULD har du? DS.

Men grattis till dig i alla fall, Sanktan guld för ett par år sedan. kul måste varit roligt för dig!

Slut för mig......

//Martin


Pajas tydligen nu igen..ha ha, träningsmatch ikväll!

Får nya smeknamn rätt ofta nu känns det som, nu senast är jag en pajas som är helt tom i innebandy bollen tydligen.....Känns kul att folk läser min blogg ialla fall och verkar bry sig. Men rätt korkat att lägga ut något på en allmän gästbok. Jag står helt klart för mina åsikter till 100% och är ialla fall inte FEG när jag skriver något, jag skriver ialla fall mitt namn!!!!

Jag hoppas verkligen inte att det är en gammal spelare till mig som har skrivit det som står i Balrog juniorernas gästbok, då blir jag riktigt besviken och ledsen för de om någon vet att jag alltid står för mina åsikter och att jag alltid ger 100% i det jag gör.

Men vem vet jag kanske är en PAJAS eller du jag är fan en Pajas asså, men jag är ialla fall en pajas med 2 SM-GULD på min meritlista som jag kan vara stolt och känna mig delaktig i, undrar hur din meritlista ser ut???

Ps. Kontakta mig gärna om du vill/vågar så får vi ta ett snack om saken Ds.

Jag finns på 073616330

Vi träningsspelar hemma för första gången iår, ska bli riktigt att få spela hemma. Vi kommer komma till start med 15 ute spelare och 2 målvakter där vi har ställt av ett par spelare för vila och löpning. Vi möter Stockholms IBK som jag inte har någon större koll på, är osäker på vilken serie de spelar i och hur det gått för dom. Men det är ju trots allt bara en träningsmatch och resultatet har inte så stor betydelse, det är inte nu vi ska vara bäst.

Kl. 20.00 är det nedsläpp i Skogsängshallen, missa inte det.

Då kan ni ju se en PAJAS in action!

//Martin


Bitarna börjar falla på plats.

Ny vecka har startat och bitarna börjar så smått att falla på plats och seriestarten närmar sig och vi träningsspelar hemma på onsdag inför DM som drar igång ihelgen.

Vi kommer komma till start på onsdag med 15 utespelare och 2 målvakter, vi kommer även att ställa av några spelare som kommer vila eller köra på med löpning under matchen. Vi gick igenom lite taktik igår på träningen och det blev rätt mycket 2 måls spel.

Vi gick även igenom matchen mot Nynäshamn där vi alla var eniga om att vi slarvade rätt mycket och tappade boll i mittzon samt att vi gick bort oss för lätt i anfallszon och att vi ska jobba vidare på det. Ihelgen så startar DM och för våran del så ser verkligen framemot det, då vi verkligen kommer att få bekänna färg och se vart vi står så här 2 veckor innan seriestarten, vi kommer även hinna med att turneringsspela 1 vecka innan seriestarten då vi åker på Uppsala Cupen och hoppas att vi ska kunna få ett par bra matcher i benen inna vi drar igång.

Vi har även haft rätt mycket folk på träningarna vilket skapat viss irritation hos ett par spelare, då de tycker att det är för mycket folk, det kan jag hålla med om men samtidigt så bör man koncentrerar sig på sitt eget spel och vad man själv ska göra. Vi kommer inte att vara så mycket folk i fortsättningen det kommer att sållas bort ett antal spelare under veckorna som kommer.

20.00 på Onsdag träningsspelar vi för första gången hemma så ni som har vägarna förbi kom gärna in....

Matchstart 20.00 Skogsängshallen

//Martin


Ny match idag

Idag åker vi ut till Nynäshamn och Gröndalshallen för match mot Nynäshamns IBK (Ristomta), och helt ärligt så har jag ingen större kolla på dom jag mötte dom visserligen med Falunlaget i Viking Line Cup och vann med 5-2 men det visar ingenting tycker jag eftersom bägge lagen var just då kanske lite för runda om fötterna.......

De spelar i div 3 och gjorde väl ett gästspel i div 2 förra säsongen så det är helt klart ett bra lag, har varit inne lite och kollat på deras hemsida och tydligen så kommer de i dagens match att sakna två av stor skyttarna, vilken tur för oss då...he he.

Vi har tränat på hårt under veckan och bitarna börjar så smått falla på plats med nya spelare osv. Vi kommer till spel idag med 2 målvakter där vi kommer testa ett av vårt nyförvärv i kassen Jimmy Pettersson från Örby kommer starta i kassen idag ska bli kul och se vad han kan göra, sedan har vi plockat ut 14 spelare av de som kunnde och var hemma så vi får pussla lite och se vad vi får ihop, men det ska nog gå bra vi kommer få ihop ett slagkraftigt lag och bör ge Nynäshamn en match.

Under nästa vecka kommer vi att matchas hårt då vi tränar på måndag för att sedan på onsdagen träningsspela igen och sedan drar ju DM igång till nästa helg, vi kommer även att testa nya spelare under nästa vecka

Så håll i hatten så ses vi under veckan....

//Martin

Spelarrekrytering, är jag dålig tränare för det?

Silly säsong är på gång inom Salems IF, vem kommer och vem kommer inte jag är på gång att se om mitt hus (Salems IF). Vi har redan gjort klart med årets värvning i Div 4 då vi gjort klart med Jonas "Starre" Steffen från Balrogs herrar med mängder av elitseriematcher och SM-guld på meritlistan, samt Tommy Nilsson (Ej artisten), center 85:a från Hammarby IF, sedan har jag ställt en förfrågan till några spelare från Balrogs juniorer och några av deras framgångsrika 88:or som jag själv tränat iklubben. Och tydligen gör det mig till dålig tränare för det? Varför då? Jag har ju bara ställt en förfrågan och luften är väl fri va? De spelare ifråga är fria att gå precis vart dom vill då de ej är uppbundna av Balrog, deras kontrakt har gått ut.

Jag förstår natrurligtvis att Balrog vill behålla dessa killar, för det är riktigt duktiga innebandyspelare (har ju haft en bra tränare!!!), men Balrog borde kanske öppna ögonen och inse att man kanske ska börja se om sitt eget hus och börja leta spelare som man kan satsa på i framtiden längre fram och inte under endast 1 säsong, för dessa 88:or får endast spela juniorinnebandy denna säsong och säg att laget håller sig kvar iår men vad händer nästa säsong då när dessa 88:or är för gammla att spela hur lösar man det då?, så jag tycker att man borde börja skola in yngre spelare redan nu och kanske ta ett mellan år, eller kanske ta att man åker ut div 1 för det tror jag att de kommer göra redan i år, jag var nere igår på deras träning och det var nog det sämsta jag sett helt ärligt alltså ur truppmässigt sett,  finns inga av de yngre spelarna som sticker ut tycker jag och man har inte lagt ner något jobb i att få fram några riktiga nyförvärv anser jag, sedan ska man kanske inte förlita sig på att dessa 88:a killar(Om de nu väljer att stanna) ska göra jobbet och vinna matcherna åt dom, för det är ju laget som ska göra det och inte enstaka spelare, för det är precis vad juniorledningen i Balrog tror att dessa boys ska rädda laget kvar i div 1 och då kan det lätt bli en belastning på dessa spelare och vad händer när dessa spelare inte levererar, vem ska då göra det?

Men vad vet jag, för jag är ju en dålig tränare och det har ju ingenting med att jag vill förstöra något eller att jag vill skapa ovänner utan jag vill helt enkelt bara se om huset i Salems IF och få så bra spelare som möjligt till klubben.

//Martin


Ny vecka nya mål och motivation tillbaka

Så var det dax för en ny vecka med hård och tuff träning, lite sol kanske det blir också men mest innebandy just nu.

Vi går in i hemmahallen ikväll och gör vårt tredje innebandypass, ska bli skönt att få komma igång äntligen efter semestern och så hoppas vi på rejält med hungriga boys ikväll. Vi kommer fortsätta med löpning och fysen innan vi går in i hall då vi har hall tid från 20.30, så från 19.30 och fram till 20.30 är det spåret som gäller för boysen, jag ska försöka att få igång orken hos killarna då jag såg tendenser av att inte orka i matchen mot Töjnan i torsdags.

Balrogs herrar står utan assisterande tränare såg jag och Bruno säger att det är tungt att köra ensam, jag förstår honom helt och hoppas att Balrogs styrelse hittar en lösning dock ingen kortsiktig lösning.

Har haft det rejält lungt ihelgen och inte gjort speciellt mycket, bara njutit av att vara ledig. Har väl jobbat lite innebandy också, då jag har börjat skissa fram lite teori till boysen som de ska gå igenom under kommande helg då vi som det ser ut idag ialla fall ska ha ett litet teoripass under lördagen för att sedan träningsspela mot Nynäshamn.

Snackat med Örjan ihelgen och han har kört på rejält med Dalen damerna säger han, de har dock inte fått komma in i huset de ska hyra utan sitter just nu i en 3:a med alla kidsen men det går bra säger han, det är ju inte så de kommer att bo.

Ser framemot säsongen grymt mycket just nu, ska bli kul att få komma igång igen. Och att få följa nya Svenska superligan både på herr och dam som vanlig publik, och att få skälla lite på domarkåren i Stockholm, för nu har jag äntligen fått motivationen tillbaka och känner mig riktigt taggad igen, det är roligt igen!

Forza SALEM........

//Martin

Lycka till Edmond

Idag startar äntligen de stora fotbollsligorna igen så nu kan man kanske koppla bort Allsvenskan lite, men bara lite.

Så det lär bli en hel dag framför TV idag och imorgon, sen skulle jag också vilja önska min gamla kompis Edmond Lutaj (Tränare för fotbollslaget Syrianska) som idag tar emot Brage i en seriefinal hemma på Wenströmska IP (Västerås) och självklart vill jag också gratta honom till segern senast i derbyt mot Västerås IK.

Kör hårt Edmond så ses vi i ettan nästa säsong!!

FORZA SYRIANSKA!!!!!

//Martin

Seger direkt i första matchen med 10-4!

Igår så var vi och träningsspelade borta i Turebergshallen (Sollentuna) mot Töjnan och jag kan ju säga att jag var lite orolig över matchen då vi endast fick lov att ställa upp med 11 spelare då vi fick ett par bortfall under dagen, och jag blev riktigt överraskad av de spelare som var med, för med endast 2 innebandypass i benen körde vi över Töjnan och vann matchen med 10-4.

Var kanske ingen ordentlig värdemetare för oss men en bra start på kanske något riktigt bra, två av våra nyförvärv spelade igår och gjorde det rikgit bra, Jonas "Starre" Steffen (Från Balrog) höll koll i de bakreleden med bravur och var också lagkapten för dagen och gjorde det bra, våran andra nya spelare Tommy Nilsson (85:a från Hammarby, som jag och min assisterande även haft när han var ungdomsspelare i Balrog) var i mina ögon planens gigant han styrde och ställde från sin centerposition och spelade fram till 2 riktigt fina kassar, känns som om vi kommer få mycket nytta av den killen. Men annars så var jag rejält nöjd med de flesta boysen, vi har dock lite att jobba på innan seriepremiären.

Nu hoppas jag att vi fortsätter på den inslagna vägen och kör på under kommande veckor och att alla nya spelare lämnar posetiva besked till att köra med oss under säsongen. För nästa lördag och söndag väntar ett litet träningsläger på hemaplan med 1 match inplanerad på lördagen mot Nynäshamns IBK (Ristomta).

Men nu tränar vi på i nästa vecka så ses vi snart igen.

//Martin

Match på torsdag!

Känns som om jag skulle behöva uppdatera bloggen lite oftare, men man orkar liksom inte det nu i denna hetta.

Men kan väl säga att träningarna har rullat på bra, och i går så körde vi ett riktgit bra pass dock var det ett rejält manfall, men de som var där krigade på riktigt ordentligt. Imorgon kväll har vi ett innebandypass innan matchen mot Töjnan på torsdag, ska bli kul att få komma igång och börja matcha igen, det var ju ett tag sen!

Vi får se hur det går, har en del spelare borta fortfarande på semester men det börja så smått att rulla in folk igen. Har också pratat med min gode vän från Fagersta Branko Boberg, alltid kul att höra från honom. Han har haft semester och väntar med spänning på besked från förbundet (Västmanland) om han skall få köra distriktslaget iår igen, hoppas på det. Han frågade om jag var sugen på att köra tillsammans med honom och självklart tackade jag inte nej till det, gick ju trots allt riktigt bra förra gången eller hur...he he. Det är ju en jätte stor ära (Ludde!!) att få leda ett distrikt, ett bevis på att man har gjort något bra och att man kan något.

Hoppas Örjan har det bra där uppe i norr med familjen och med Dalen, man kanske skulle ta och ringa honom och höra hur det är, kanske även göra ett besök. Vi får se hur det blir med den saken, men jag kommer ialla fall att följa Dalen med spänning iår ska också försöka att se lite Rönnby matcher också.

Ses imorgon kväll igen, med fler rapporter från träningen.

//Martin

Lycka till Bo Hägglöv

Vill passa på att ta tillfället i ackt och önska Rönnbys nya tränare Bo Hägglöv ett stort lycka till med laget och Europacup äventyret.

Vill inte heller eller orkar inte kommentera det som har stått på Rönnbys gästbok, tycker det bara är helt enkelt ett fel forum att skriva något sådant (Hoppas rönnby är kloka människor och tar bort det!!??)

Ja vad bidrog jag med? det är nog en icke innebandy kunnig person som skrev det i rönnbys gästbok, jag måste ju har bidragit med någonting eftersom Örjan plockade in mig i staben och då måste han ha sett något eller har jag fel?? Jag menar Sveriges bästa tränare (På damsidan) plockar ju inte bara med mig för ingenting eller?
Men åter igen jag orkar inte ens bry mig om det som skrivits i gästboken, är grymt tråkigt att läsa.

Ps. Du som kallar dig för supporter, jag bidrog till att Rönnby tog sitt första SM-Guld visst Örjan hade en hel del i SM-guldet men du, "Bakom varje framgångsrik tränare finns det de som jobbar i det tysta" Ds.

Slut för mig för idag, återkommer efter träningen ikväll!

Forza Martin

He he he

//Martin