Senaste landslagstruppen!

Såg precis vilka som ska ersätta Kristoffersson och Lundström i landslaget till EFT (Euro Floorball Tour) och tycker väl att det var ganska förvånande att Madde Jonsson som inte alls har varit bra i Pixbo, inte lika bra som hon var i IKSU och i sm-finalen 2005, tycker presonligen att en spelare som vår egen Sanna Tuominen borde fått chansen. Sanna har kommit tillbaka starkt efter sin skada och bidragit mycket till vår fina målskörd de senaste matcherna och hon har varit grymt bra i de senanste matcherna, där kan vi snacka om matchvinnare Janne!!

Visst är hon ett namn för landslaget det tycker jag, och det är väl såna här turneringar man ska ge de chansen eller? För jag tror t.ex inte att Madde Jonsson är ett namn för VM-laget eller har jag fel? Däremot så är Sanna det definitivt ett namn för VM i mina ögon. Hon kan avgöra vilken match som helst och har ett underbart fint dragskott som vilken målvkat som helst fruktar, målet mot Dalen senast är det sjukaste jag sett, då hon från en liten vinkel såg ut som om hon var bakom den förlängda mållinjen (Nästan som Foppas mål mot Finland i World cup 1996) stänker upp bollen i det bortre krysset, det var världsklass på det.
Men men, jag är ju bara en sketen nybörjare på den här nivån så jag ska väl inte uttala mig om det, men nu har jag ialla fall gjort det!

Ses i en hall nära dig!

Mot 3 friska poäng på lördag då Boden kommer på besök till Borgen!

//Martin Nieminen


Ny elitserie omgång, hur går det?

Hade tänkt kolla in nästa omgång, hur kommer det att gå? Ja jag vet inte riktigt om jag vågar ge mig på en tippning men jag gör ett försök ialla fall.

Lördag 27/1

IKSU - Rönnby IBK 3-5

Vi kommer upp till Umeå grymt revanch sugna från final förlusten senast och från nederlaget mot Balrog i förra omgången, vi spelar ingen bra innebandy men vi grisar med oss 3 poäng då IKSU drar på sig allt för många utvisningar och vi kan stänka in 2 kassar i P/P och avgöra matchen i sista perioden genom Helena Lundkvist och Annukka Virnes.

IBK Boden - Endre 4-3 sd.

Boden överraskar Endre och övriga innebandy sverige genom att hemma ta en fin skalp att besegra Endre efter sudden och ge Göran ännu gråare hår, endre tyvärr har inte hämtat sig från förra helgens genomklappning och får bara med sig 1 poäng.

ÖSK - Balrog 3-2

Dagens andra skräll då ÖSK överraskar sig själva och övriga innebandy sverige då de grisar till sig full pott mot STOR favoriterna Balrog och vinner med 3-2, efter en grym underskattning från stockholmarnas sida. Martin Olofsson överraskar alla med sitt genidrag att ställa av systern sin för att bevisa för övriga att nu måste alla andra lyfta sig och inte låta Stina dra ett allt för stort lass.

IBC Engelholm - Karlstad 3-6

Karlstad skickar Engelholm allt närmare botten genom att enkelt vinna med 3-6 och tar sig ett steg närmare slutspel.

Söndag 28/1

IBK Dalen - Rönnby 3-4 sd

Dalen spelar strålande innebandy i två perioder och lyckas så när besegra Rönnby, men med endast 15 sekunder kvar av matchen trycker Rönnby in 3-3 i 5 mot 6 genom Malin Hansen och sudden vinner Rönnby då Dalen drar på sig en mycket onödig utvisning för protest vid 3-3 målet då man hävdar att Bambi spelade med för hög klubba, och Rönnby får med sig 2 viktiga poäng i topp striden och med 5 poäng på denna norrlandsresa är alla i Rönnby lägret nöjda.

Skellefteå - Endre 2-9

Endre gör procesen kort med Skellefteå och vinner enkelt med 2-9 och säkrar slutspels platsen, medans Skellefteå är farligt nära att missa slutspel och får jobba vidare.

IBF Falun - Balrog 2-4

Balrog gör inte två dåliga matcher och vinner med 2-4 genom de gamla firma Dalerus,Ekström som gör en strålande match och ligger bakom alla 4 målen. Och Falun tappar allt mera mark till Balrog och stämmningen i Falun är inte så som den varit!

Pixbo - Karlstad 7-3

Karlstad pressar pixbo i två perioder men orkar inte hålla sig kvar i matchen i sista perioden och Pixbo vinner matchen med 7-3, men efter två perioder står det bara 2-2 men när Pixbo börjar trumma på så orkar inte unga Karlstad stå emot men faller med flaggan i topp.

Vad säger ni om de resultaten?

Ses i en innebandyhall nära dig!

//Martin

Sista träningen innan vi far norröver!!!!

Gårdagens träning var jag inte riktigt nöjd med, Örjan hade spelarsamtal så jag fick ta hand om träningen och kände efter träningen att vilken skit!

Det var okoncentrerat och ingen fart som det brukar, men efter hand blev det bättre och hoppas naturligtvis att kvällens träning blir MYCKET bättre. Det krävs bättre fart och fokus ikväll sista träningen innan vi far norr över till UMEÅ och helgens matcher mot formstarka Dalen och mästarna IKSU.

Vi kommer att resa imorgon kväll med destination Sundsvall för sömn för att på lördag morgon ta oss till UMEÅ och match mot Dalen och klassiska Gammliahallen. Brukar vara mycket folk på dessa matcher och hoppas naturligtvis det, tänder liksom till lite extra då! Vet inte varför men kan vara kanske för att man inte är så älskad av UMEÅ folket. Vågar inte tippa utgången av matchen med tanke på att den kan gå precis hur som helst och för att jag har stor respekt för Dalen och deras form just nu, kommer bli TUFFT ialla fall.

IKSU matchen är jag mindre orolig för, för att jag vet att vi kommer att vinna den matchen för att vi är ett bättre lag än IKSU och att vi är inne (trots förlusten senast mot Balrog) i en posetiv trend med bra innebandy och posetiva vibbar i laget hela tiden, tycker att IKSU haft svårt efter EC-finalen och det verkar som om att de inte har hittat tillbaka till känslan som gjorde de till mästare. Hoppas jag inte får äta upp det här nu!!!!????

2-3 februari drar vi igång med gallringen av Västmanlands distriktslag HJ17 här hemma i Västerås och Bellevustadion, 18.00 samlas vi för snabb genomgång av vad som kommer att gälla dessa två dagar, 58 spelare (Tror jag vi fick ihop?) är kallad till dessa två dagar och ska nu bantas ner till 25 spelare, ska bli grymt roligt att ta nästa steg i min innebandy karriär och få leda Västmanlands bästa juniorer och av det jag sett hittills så måste jag säga att jag är riktigt imponerad, VAD MYCKET TALANG DET FINNS!!!!

Vi kommer få ett kanonlag känns det som, för det säger alla här i distriktet som man pratat med också.

Men nu närmast ser jag framemot UMEÅ resan med sejerna och att få hämta hem 6 poäng vore naturligtvis jäkligt skönt men vi ks veta att det kommer bli GRYMT TUFFT, så 3 poäng eller typ 4 poäng vore helt okey då får vi vara nöjda.

Tuta och kör så ses vi i en hall nära dig!

//Martin 

SKIT MÅNDAG!!!!

Hade tänkt skriva något om helgens matcher igår, men jag låg helt utslagen i soffan. Kom hem i söndags kväll efter matcherna på Gotland och Botkyrka och var helt utmattad, vaknade i måndags morse med fruktansvärt  huvudvärk och spydde hela morgonen, så jag lämnade återbud till måndagsträningen men Yani (Fystränaren) körde på med ett ordentligt pass enligt rapporter.

Känner mig bättre idag och kommer säkert att infinna mig på träningen imorgon (Onsdag), två nya tuffa matcher väntar ihelgen IKSU och Dalen i Umeå, kommer bli riktigt tufft. Speciellt matchen mot Dalen då de är seriens just nu formstarkaste lag.

Vår svit på antal vunna matcher sprack igår i Botkyrka då vi föll mot ett för dagen enligt mig riktigt dåligt Balrog med 2-1, vi hade innan den matchen 7 raka matcher utan förlust efter lördagens drabbning på Gotland och Endre då vi med endast 1 sekund! kvar av matchen slår in seger bollen och 5-6 till oss.

Känns lite surt att åka på vår 3:e raka förlust mot Balrog, dom slog oss i försäsongsturneringen i Uppsala, hemma i K-borg och nu i söndags, men en sak är säker att hade vi inte spelat match på lördagen så hade vi garanterat besegrat Balrog, men nu är det som det är och vi får jobba vidare.

För det är ju inte nu man ska vara som bäst eller? Min elitserie tippning gick ju åt helvete, fast jag hade ju rätt om att Dalen piskade dit Falun och att Skellefteå skulle slå Kumla, fast jag hade tippat 2-7 tror jag och det slutade 2-8.

Falun går trögt nu kanske dags för sportkommiten att se över vad som kan vara problemet, kanske dags för ett tränarbyte eller? KOM IHÅG VART NI LÄSTE DET FÖRST!!!

Ser framemot morgondagens träning, vi är grymt revanch sugna på att få knäppa IKSU på näsa och visa att deras seger i finalen ifjol endast var en engångsföretelse, vi vill ha vår "lilla" revanch nu.

NU SÖR VI SEJER, mot UMEÅ!

//MN


Nästa omgång damernas elitserie!

Tänkte att jag skulle ta och kolla in kristallkulan lite inför nästa omgång av matcher för våran del och de övriga lagen:

Lördag 20/1:

Kumla - Skellefteå 2-8

Kumla kommer att få svårt att hålla sig kvar, och matchen mot skellefteå kommer bli en tuff uppgift för Kumla. Skellefteå är liksom övriga norrlands lag tunga att möta och med Kumlas inte alltför breda trupp blir det stryk med 2-8. Synder får dra ett stort ansvar på sina axlar, men är det någon som ska vinna matchen åt Kumla så är det Malin Synder.

Endre - Rönnby 2-4

Endre i södervärnshallen är ingen lätt uppgift, speciellt inte med 500 galna gotlänningar på läktaren. Men vi kommer att avgöra matchen på vår tyngd och bredd, samt att vi är ett bättre lag. Vi har fler spelare som vill och kan avgöra matcher och med Helena Lundqvist i storform så vinner vi med 2-4.

Dalen - Falun 6-4

Skrällvarning! Dalen har stärkt självförtroende efter vinsten mot Pixbo senast och kommer att vinna matchen mot Falun bara på att det har ett stort hjärta och gott självförtroende, Falun har inte spelat match på ett tag och det kommer att synas, Dalen vinner med 6-4 i öppen kasse.

Engelholm - Hammarby 5-3

Engelholm vann senast över Bajen med nöd och neppe, 5-4 efter sudden. Men matchen på lördag kommer att bli en helt annan tillställning då Engelholm är på rätt sida av strecket, viktig match för bägge lagen då det gäller att hålla undan i bottenstriden. Men Engelholm drar det längsta stråt och vinner med 5-3 detta för att de spelar hemma och Bajen har haft en tung resa i benen och ett par unga tjejer i laget. Sånt sätter sig i huvudet.

Söndag 21/1:

Karlstad - Skellefteå 3-3

Karlstad hemma på parkett brukar inte motståndarna gilla, och efter en bra match mot IKSU (torsk 1-3) senast kommer det att fälla avgörandet till Karlstads fördel, men Skellefteå kommer med en ganska enkel seger över Kumla och kommer ge Karlstad en match, men matchen slutar 3-3 och vinnare i det resultatet är Karlstad.

Balrog - Rönnby 3-5

Efter en skön seger mot Endre kommer vi med ett ännu större självförtoende till Botkyrka och match mot Balrog, där vi ska få vår revanch från mötet hemma i Borgen då vi föll med 1-4. Men tro mig vi är ett bättre lag än den matchen. Balrog är givetvis favoriter i matchen och komemr att ha mycket boll också, men med våra livsfarliga kontringar är det som fäller avgörande mot Balrogs något tröga backar och vi får vår revanch och vinner rättvist med 3-5, detta efter att Sanna Scheer slänger in seger bollen i öppen kasse.

IKSU - Falun  2-4

Falun tar en riktig skalp i Umeå genom att slå mästarna med 2-4, detta efter att de torskat mot Dalen och IKSU får sota för det. Iksus dåliga form håller i sig efter EC finalen och man får inte till det i toppmatcherna, man är ändå med i matchen fram tills att man tappar boll på mittplan och Karin Hjelm avgör med sitt andra mål för dagen och Falun vinner 2-4, rättvist!

Pixbo - Hammarby 15-1

Pixbo soppar golvet med bajen som får sota för Pixbos förlust senast mot Dalen, matchen är avgjord redan efter 5minuter då Pixbo kan göra 5-0. Och Hammarby sjunker ännu längre ner i botten.


Som man bäddar får man ligga, eller något sånt! Vet inte varför jag skrev det men ialla fall, varsågoda!


//Martin 


Bra onsdagsträning, och Grattis Balrogs juniorer till DM-guldet!

Igår hade vi en helt okey träning, det var bra fart och koncentration i övningarna och bra fart i 2-målet. Vi saknade dock Ida Andersson och Katarina Touminen pga. sjukdom men enligt rapporter är dom tillbaka ikväll.

Vi åker över till Gotland imorgon och kommer endast att ta med oss 15 utespelare och 2 målvakter och 3 ledare till matchen mot Endre, det kommer inte bli någon lätt uppgift som jag skrev tidigare. Det komemr krävas full fokus och ett jäkligt hårt arbete men det ska nog inte vara några problem för våra tjejer då självförtoendet är på topp och vi är inne i en posetiv trend, VI GÅR FÖR 3 POÄNG OCH VÅR 7:E RAKA MATCH UTAN FÖRLUST!

Till matchen på söndag i Morias Gruva (Botkyrkahallen) mot Balrog kommer vi att kalla fullt lag, då de som inte är kallade till Endre matchen kommer till Botkyrka med transport hjälp av styrelse folket, låter bra! Även den här matchen kommer att bli grymt tuff, Balrog leder serien och är favoriter känns skönt att inte ha någon press på sig utan vi ska gå in och spela vårt spel och så får vi se hur långt det räcker. Det kommer kännas jäkligt konstigt att komma hem igen och kliva in i ett annat omklädningsrum och värma upp på bortalagets sida, men samtidigt ska det bli grymt roligt att få komma till Gruvan och snuva Balrog på 3 poäng och sätta dom på plats. FÖR TRO MIG, VI KOMMER INTE VIKA NER OSS. VI GÅR FÖR 3 POÄNG!

Skulle vilja rikta in ett stort GRATTIS till Balrogs herrjuniorakademi (Mitt förra lag) som igår kväll efter en gast kramande match mot Järfälla (Även det ett av mina gamla lag) tog hem DM-guldet och titeln Bäst i stan, riktigt roligt att det hårda jobb man genomförde förra säsongen och det jobb som Leif Sipilä lagt ner iår på laget ger utdelning, vill också rikta ett STORT GRATTIS till materialaren Lotta Åderman som sköter allt med tvätt,vattenflaskor,bollar m.m. utan Lotta killar hade ni nog inte kommit så här långt. Grattis lotta!
Lite delaktig känner jag mig ändå.........Men man fick trots allt inte vinna DM-guld i Stockholm tyvärr, men jag har redan en guld medalj från DM här i Västmanland.

Men sug på den här karamellen nu ett tag killar, så kanske det blir en ny GULD medalj senare i höst, tänker på S:t Eriks cupen!!!

Hoppas vi ses på söndag 21/1 kl.17 killar, kommer till Botkyrkahallen för match mot Balrog då!

//MN

DM-mästare, Bäst i stan!

DM-mästare, Bäst i stan!

Stort grattis till mina förra spelare i Balrogs juniorlag!

BALROG B/S IK ÄR BÄST I STAN!
Om det var dramatik och spänning i damjuniorernas final så blev det faktiskt ännu värre i herrjuniorernas final mellan Järfälla IBK och Balrog B/S IK. Järfälla fick bästa starten men Balrog kom igen. Sedan kom Järfälla igen och sedan Balrog igen och så... Ja det var verkligen en match där lagen turades om att föra matchen och hålla ledningen..

Spelmässigt var det viss fördel för Balrog under den första perioden. De hade bollen mest och skapade också flest chanser. Järfälla hade inte lika många chanser men var det lag som förvaltade sina chanser på bästa sätt. Järfälla fick fin utdelning på de fem skott som de hann med under första perioden. Två mål och intakt nolla bakåt efter första 20 minuterna. 1-0 kom då Mattias Norman höll sig framme och satte bollen bakom Balrogs keeper, Rodrigo Ramos. 2-0 var ett samarbete mellan Stefan Liljekvist och passningsläggaren Jesper Zachrisson.

I andra perioden så fortsätter Balrog att föra spelet även om Järfälla börjar vinna mer och mer mark. Lagen spelar en tuff men ärlig innebandy och farten blir bara högre och högre. Många närkamper och trassliga situationer framför båda målen. Järfällas målvakt, Patrik Zanassi gör några väldigt bra räddningar men när Linus Näsman laddar och skjuter så tvingas han kapitulera. Reducering för Balrog och passningen kom från Björn Fransson. Mer än så händer inte målmässigt. Två bra målvakter och viss oskärpa i avsluten gör att lagen går till vila med 2-1 på resultattavlan.

Tredje perioden blev raka motsatsen till den andra. Massor med mål och båda lagen öste på för fullt i offensiven. Balrogs kvittering kom efter att Robin Bäckström hittat fram med en passning till matchens lirare i Balrog, Rabi Kahlaji. Detta var efter dryga två minuter. Av bara farten så kommer också Balrogs första ledningsmål. Denna gång gör Robin Bäckström det på egen hand. I knappa tre minuter får Balrog glädjas åt sin ledning. Järfälla stormar på och Järfällas bäste spelare, Joel Weiss hittar Jesper Löfbom som sätter 3-3. Detta sker mitt i en Balrogpress och det verkar som om Balrog där kom av sig lite för två minuter senare, 7.47, så tar Järfälla ledningen. Målskytt var Christopher O´Sullivan. Balrog samlar ihop sig igen och avslutar nio intensiva minuter med att kvittera till 4-4. Målet gjordes av Fredrik Lejon från pass av Niklas Nagy. Efter 4-4 målet så tar båda lagen tag i sin defensiv och det ska dröja ända fram till 17:58 innan nästa mål kommer. Under denna tid så har Balrog mest boll men utan att skapa de där riktigt farliga chanserna. Många hade nog redan börjat tro på sudden death när Joel Weiss åter gav sitt Järfälla ledningen. 5-4 efter pass från Robin Markström. Under tredje periodens sista minut så tar Balrog ut målvakten och chansar på sex utespelare. En chansning som ger utdelning då det återstår 31 sekunder. Kvittering, 5-5, av Christopher Mokos på pass från Niklas Nagy. En mycket händelserik tredje period avslutas och lagen får ladda för sudden death.

I sudden death så händer inte så mycket. Båda lagen har ett par chanser men det blir inga mål och DM-finalen för Herrjuniorer får lov att avgöras på straffar. Balrog får bäst start och Sam Jonsson och Linus Näsman sätter sina samtidigt som Järfälla missar sina två första straffar. Järfälla missar sin tredje men det gör också Balrog. Järfällas Joel Weiss är så tvingad att sätta lagets fjärde straff för att hålla Järfälla kvar i matchen. Weiss gör inget misstag och nu kan Balrog avgöra med sin fjärde straff. Balrogs Björn Fransson stegar fram och iskallt sätter han straffen i mål och Balrogspelarna får jubla och fira sin matchhjälte.


Järfälla IBK - Balrog B/S IK 5-6 efter straffar (2-0, 0-1, 3-4) (0-0)

Period 1
07:08 1-0 Mattias Norman
17:14 2-0 Stefan Liljekvist ass Jesper Zachrisson

Period 2
07:25 2-1 Linus Näsman ass Björn Fransson

Period 3
02:25 2-2 Rabi Kahlaji ass Robin Bäckström
03:10 2-3 Robin Bäckström
05:42 3-3 Jesper Löfbom ass Joel Weiss
07:47 4-3 Christopher O´Sullivan
08:43 4-4 Fredrik Lejon ass Niklas Nagy
17:58 5-4 Joel Weiss ass Robin Markström
19:29 5-5 Christopher Mokos ass Niklas Nagy

Sudden death (Max 5 min)
-

Straffarna (målen)
0-1 Sam Jonsson
0-2 Linus Näsman
1-2 Joel Weiss
1-3 Björn Fransson

Matchens lirare Järfälla:
Joel Weiss

Matchens lirare Balrog:
Rabi Kahlaji

Skotten: 21-36 (5-11, 5-10, 10-14) (1-1)
Publik: 283 personer

Domare:
Jonas Djäken & Daniel Söderberg

  
JÄRFÄLLA IBKBALROG B/S IK

01. Per Norman (Mv)
02. Joel Weiss
05. Henrik Edholm
06. Joakim Graflind-Josbrink
07. Stefan Liljekvist
10. Christopher O´Sullivan
13. Robert Modin
14. Robin Markström
15. Jesper Zachrisson
16. Tobias Magnus son (K)
17. Daniel Persson
20. Henrik Nilsson
21. Mattias Norman
22. Oliver Lindqvist
23. Jesper Löfbom
25. Daniel Schmidt
30. Patrik Zanasi (Mv)
33. Daniel Hedengran
38. Michael Aronson
39. David Zetterman

Ledare:
Jonas Andersson
Håkan Moen
Tomas Josbrink
Ulf Aronson

01. Rodrigo Ramos (Mv)
11. Rabi Kahlaji
03. Martin Rickardsson
04. Christopher Mokos
02. Jesper Andersson
06. Joel Sund
07. Niklas Nagy
17. Theodor Dahlgren Sioutas
09. Johannes Persson
10. Fredrik Lejon
12. Alexander Östberg
66. Linus Näsman
14. Martin Lundman
15. Iskander Sauma
16. Markus Khan (K)
18. Björn Fransson
20. Jonathan Johansson
21. Robin Bäckström
55. Sam Jonsson
88. Robin Holmberg (Mv)

Ledare:
Leif Sipilä
Lotta Åderman
Gunnar Lundman
Sarwar Khan
Erik Ronge

  
  

Jetlag,bra måndagsträning och DM-final i Sthlm

Ursäkta för att jag inte skrivit något på senaste tiden, men jag har haft grym jetlag efter Ö-viks resan vi gjorde i lördags, stel fortfarande i kroppen efter den något långsamma bussresan hem från Foppa land då stormen Per slog in över Sverige, men med 3 nya poäng med oss hem så är det helt okey och vår 6:e raka match utan förlust efter en ganska lätt 10-3 seger över Ö-vik.


Säger som Lunkan: Känns som inget kan stoppa oss nu, men vi får inte slå oss för bröstet ännu vi har två grymt tuffa matcher nu till helgen då vi ska besöka gotland och Endre detta Endre som snuvade oss på 3 poäng hemma i borgen efter 3-3. Det kommer bli riktigt tufft, ett Södervärnshallen som kockar med 500 (Hoppas vi) galna gotlänningar på läktaren.

Sedan bär det av till min gamla hemby Botkyrka och match i Morias Gruva!!?? (Läs Botkyrkahallen) mot storfavoriterna? Balrog/Södertälje Botkyrka IK (Grymt jobbigt att skriva), ska bli grymt roligt att få komma hem igen till hallen man spenderade mängder av timmar och ett antal coachtavlor som knäcktes, hoppas på mycket folk också det brukar ju inte Balrog vara kända för när det gäller daminnebandy att dra mycket folk, men tro mig när två tidigare Balrog tränare kommer på besök så kommer det säkert mycket folk, får vi hoppas för det är alltid roligt att slå Balrog med mycket folk på läktaren som hatar en och på deras bakgård.

Vi gjorde en bra träning i måndags med tanke på den tuffa resan i söndags natt, vi körde på med vårt vanlig fysspass. Lite armhävningar,skridskohopp, sitt-ups m.m. Sedan gick vi på 20 minuters 2-mål och det var bra fart och ett härligt go i tjejerna, ser framemot kvällens träning för det brukar ju bli lite mera allvar ju närmare match vi kommer.

Ikväll är det dags för två av mina gamla juniorlag att göra upp om titeln "Bäst i stan" då det är DM-final för herrjuniorer i Stockholm, Järfälla IBK mot Balrog. Hade gärna varit och kollat in matchen men jag får vänta tills imorgon för reslutatet, blir mer spännande så! Ganska roligt att två av mina gamla lag spelar final, man kanske inte är en så bra tränare trots allt eller?

Men jag unnar verkligen Ulf Aronsson (Junioransvarig i Järfälla) ett DM-guld just för att han lägger ner ett så oerhört arbete och passion i det han gör, och just för att Järfälla som förening behöver lite framgång på juniorsidan nu när det går tungt för herrlaget, men jag håller ändå på Balrog för det var där jag spenderade så många säsonger och jag hoppas verkligen att killarna får vinna detta DM-guld, med tanke på hur nära vi var förra säsongen och hur snöpligt vi torskade semifinalen på (Torsk mot äckel Gnaget på straffar) och hur hårt dom här killarna har jobbat för det här guldet.

Så mina expert tips säger att Balrog vinner med 6-4 i öppen kasse, detta efter en rätt så god insyn i bägge lagen och Balrog har ett bättre lag, ett bättre kollektiv med fler spelare som kan gå in och avgöra matcher. Hoppas att Rabi Kahlaji får gå in och slänga in seger bollen, för det behöver han!

STORT LYCKA TILL KILLAR, JAG HÅLLER PÅ ER!

Ps. Rainer eller någon från Balrog som läser den här, kan väl skicka sms till mig i period pauserna och efter matchen Ds.

// MN


Vill bara påpeka att.....

Jag skulle vilja påpeka att det som skrivs i den här bloggen har Rönnby IBK ingenting med att göra, utan det är jag Martin Nieminen som står för alla åsikter m.m. Så nu vet ni alla det!

Visst är jag tränare i Rönnby IBK, men mina åsikter står jag själv för. Så det inte missuppfattas att folk som läser bloggen tror att det är Rönnby som står för den här bloggen.

Hoppas folk förstår det!
 
MVH
Martin Nieminen

SM brons för tjejerna,SM-guld och silver till stockholm

Så var distriktslags SM för pojkar/flickor 15år över för denna gång, var en grym final dag. Västmanlands tjejer var i semifinal och på god väg mot final men man började spela svårt och stockholm tog över matchen och vann den rättvist med 2-4 och Västmanland fick nöja sig med brons iår.

Finalerna skulle istället spelas mellan Stockholm och Dalarna både på pojk och flick sidan ochvilka matcher det blev, ialla fall pojkfinalen för i flick finalen hade inte stockholm mycket att hämta utan fick nöja sig med silver efter förlust med 6-1, pojkfinalen däremot var grymt bra där stockholm började bäst och tog ledningen hyfsat tidigt, men sedan slog man av lite på tempo och bjöd in dalarna i matchen dådom fick göra 1-1 och gå till period vila. 
Andra och tredje perioden dominerade stockholm stort vill jag säga, dalarna orkade inte riktigt då stockholm gick upp i en 3-1 ledning och kunde sedan kontrollera matchen ochsegern var ett faktum och Stockholm kunde ta sin 10:e guld medalj, STORT GRATTIS STOCKHOLM.

Så nu är det åter till vardagen igen och ett skönt fyspass för tjejerna imorgon (Rönnby asså), för nästa helg bär det av till Ö-vik och match igen. Annars så ser jag verkligen framemot att få dra igång Länslaget HJ17, har sett ett par spelare i P15 ihelgen och vi kallade 5st spelare från P15 som kommer att få chansen att visa upp sig på lägret den 27-28 januari i Sala, vill inte avslöja hur många vi kallat men nu kör gallringen igång!

Vi ses den 27-28:e killar!!

Nu sör vi som våra finskor brukar säga.

//Martin, distriktslagskapten HJ17


Första dagen i Distrikslags SM

Så var första dagen i Distriktslags SM avklarad, steg upp 07.20 imorse för att förbereda mig ordentligt med dusch och en kopp kaffe.

Gick igenom matchbladet så jag var riktigt förbered innan jag drog iväg till Västeråshallen och matchstart kl.08.00 för Västmanlands P15 mot Hälsingland, en ganska nervös tillställning från bägge lagen och 2-2 slutade den, en hyfsad start ändå.

Många spelare som imponerade på mig i den matchen, b.la. backen nr. 12 Oliver Malmqvist som börjar sin dag med att bjuda Hälsingland på 1-2 målet genom att slå en indianare rakt genom slottet för att sedan i mina ögon bli matchens gigant, spelade verkligen upp sig efter det. Andra som imponerade var nr. 8 Mauro Quinones, är överallt jobbar oerhört hårt och får göra 1mål också.

Men det är bara några ur detta lag som ändå har framtiden på sig och som säkert kommer att få representera Västmanland i HJ17, ska bli grymt roligt att få följa dessa killar under SM men också fram till att vi spikar vår HJ17-trupp.

Imorgon är det bara seger som gäller för killarna om det ska fortsätta att vara roligt, detta efter 2-2 i första matchen, 6-2 vinst i andra matchen och en mycket underlig (imina ögon) förlust med 0-5 mot Dalarna (Som i och för sig var grymt bra och väldigt effektiva), 3 poäng mot Uppland och slutspels drömmen lever!

KÖR HÅRT KILLAR......

Vi ses i hallen!

//
Martin Nieminen, distriktslagskapten HJ17

Skön resa med 6 friska poäng.........

Förra helgen var vi på road tripp till Göteborg och Ängelholm för matcher mot Xbox (läs Pixbo) och Engelholm, vi startade i fredags för avresa mot Götet och Wallenstamshallen och match mot serie 3:an Pixbo. Vi hade revanch att utkräva då vi hemma i K-borg (Kristiansborgshallen) förlorade med 3-5 i en match där jag tycker att vi var mycket bättre än Pixbo och borde inte förlorat.

Matchen spelades i en grymt tempo, aldrig varit med under mina år som tränare att en match spelas med ett sånt tempo. Vi vinner matchen med 2-4 och spelar ut Pixbo, vi rullar ut dom fullständigt och seger var i mina ögon inte hotad. Många experter har tippat Pixbo som en av favoriterna till SM guldet i april, men efter fredagens match så måste jag nog säga att Pixbo kommer inte att ta SM-guld i allafall inte på damsidan!

Pixbo har problem i försvars spelet och man har inte en målvakt för att vinna SM-guld, Helena Andersson är inte en målvakt som kan vinna guld åt Pixbo, när vi väl fick fast bollen i deras försvarszon och rullade bollen så hängde inte Pixbo med, utan man försökte istället att låsa fast klubbor och gå in och spela fult för att man inte hängde med. Vi vinner matchen helt rättvist och tar vår 3:e raka seger, efter 10-5 mot Falun,9-1 mot Ö-vik.

Matchen mot Engelholm kommer inte gå till historien som en av våra bättre matcher, vi är rent utsagt pissdåliga, men kan ändå vinna matchen med 1-4. Det var ett par tunga och trötta spelare som entrade Ängelholms Sporthall, farten och det go som fanns i Pixbo matchen var helt borta och istället tog man felbeslut och bjöd in Engelholm i matchen, vi gör 0-1 tidigt i andra perioden men trumar inte på som vi gjort i ett par matcher utan vi spelar svårt, men kan ändå göra 0-2 inte helt rättvist och 5 sekunder kvar av perioden tilllåts Engelholm göra 1-2 efter slarv i backlinjen, men vi kan ändå vinna matchen med 1-4 efter att ha stängt matchen i den 7:e minuten i tredje perioden och vi tar 3poäng och vår 4:e raka seger och får med oss 6 poäng hem till Västerås och ett gott självförtroende inför matchen mot åter igen! Engelholm den 6/1 hemma i K-borg, och nu kan vi blicka uppåt i tabellen.

Väl mött den 6/1 kl. 14.00 i K-borg.

//MN

Distriktslags SM P15

I helgen drar det igång Distriktslags SM för pojkar och flickor 15år hemma i Västerås, och jag kommer att vara på plats för att följa våra lag som representat för Västmanlands Innebandyförbund och som ny coach för distriktslaget HJ17, det ska bli grymt roligt att följa vårt P15 lag och framtidens stjärnor.

Jag kommer att scouta spelare i vårt P15 lag som troligtvis också kommer att finnas med i vårt HJ17 lag och SM i Sundsvall och Timrå senare. Jag är oerhört stolt över att ha fått förtroende för att leda detta HJ17 lag och att få jobba med Västmanlands bästa juniorer, känner samtidigt en grymt härlig revanch lusta gentemot Stockholm som inte ens frågade mig om jag ville coacha deras distriktslag samt att jag har fått visa alla tvivlare som har snackat "skit" om mitt kunnande och innebandyfilosofi att jag håller. 

Ska bli grymt kul att få möta Stockholm (Hoppas jag, helst i finalen) och snuva dom och herr Lemker på guldet, samt att köra över Södermanland där en viss Balrog bekanting håller till, Patrick "Geten" Carlsson, hoppas vi möts Geten. Har fått höra lite lösa rykten om att vi kan få ett grymt bra lag, det hoppas jag naturligtvis att vi ska få men i ärlighetens namn så har jag inte så stor koll på juniorinnebandyn i Västmanland, men jag har sett ett par matcher ska jag säga och de spelare jag har sett är jag väldigt imponerad av speciellt Christoffer Edström, back i Rönnby SK grymt bra attityd och bra blick för spelet.

Så jag hopaps vi ses i Västerås 5-7 januari.

//MN