GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Bloggen tar en paus över jul och nyår och återkommer i början av januari med nya färska nyheter.....

HOPPAS ALLA FÖR EN RIKTIGT BRA OCH HÄRLIG JUL OCH ETT RIKTIGT GOTT NYÅR!

Tänkte att innan jag går på jul lov så ville jag presentera vad lagen i supertrean kommer att önska sig i julklapp:

1.
Nynäshamns IBK: En ny smörkniv, så man kan fortsätta smöra för domarna! (Asg.)
2. Sundbybergs IK: Ingen julmat åt spelarna, så att man kan fortsätta sin formtopp
3. IFK Sollentuna: Jullov, så att man kanske kan komma ut från sin formsvacka!
4. Jakobsbergs IBK: Inget, Vad kan vara bättre än att vi ligger där vi ligger!
5. Vaxholms IBF: Ny hall, Hoppas på att tomten kommer med en ny hemmahall, då deras nuvarande inte håller ens på div 6 nivå!
6. Bele Barkarby: Form, Hoppas man kan hitta den snart, när vann man senast?
7. Bro IK: Börja vinna, Som Bele, när vann man sist? Många oavjorda nu!
8. Salems IF: Gör om spelschemat, alla matcher ska gå i Skogsängshallen: Hur kan man vara så dålig på bortaplan?
9. Sköndals IK: Ta bort domarna, Hoppas att domarna är snällare 2009 el. ta bort helt! Hur länge ska de få hålla på?
10. IBK Handen-VH: Samarbetsavtal: Hoppas på att hitta en sammarbetspartner som vill låna ut ett par spelare!
11. Tumba GOIF: Elitseriespelare: Hoppas på att tomten kommer med typ 5-6 spelare från elitserien, det LÄR man behöva!

Hoppas alla blir nöjda med vad 2009 har att ge!

ÅTER IGEN GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

//Coach MN


WORLD CHAMPIONS: TEAM FINLAND!! YES!!!!

Så fick jag som jag ville, vi får nya Världsmästare i innebandy. De finska lejonen tog det! Fan va nice.....

Jag unnar verkligen Mika Kohonen, Vesa Punkari att få det där VM-guldet för jag vet hur mycket de verkligen ville vinna det! SÅ STORT GRATTIS POIJAT!!!!!!

Det här behöver innebandy världen, det här behöver VI för att få ett erkännande. Sverige SKA inte vara ledande, andra länder ska kunna vinna VM-guld.....MYCKET BRA DET HÄR!

Jag unnar verkligen Jidhe att få avsluta med ett VM-guld, oj nej jag menar ett VM silver.......asg. Är det någon jag verkligen INTE ville att han skulle få avgöra finalen på så är det Jidhe. Kan man vara mer överskattad? Sen är han ju bror till TV historiens tråkigaste och löjligaste programledare, Peter Jidhe.......

Så stort grattis Niklas Jidhe till att du fick avsluta din tid i det svenska landslaget med ett VM silver, jag vet att det finns ett antal spelare som ska kunna "ta din plats" som du så löjligt uttryckte dig i tidningen häromdagen. Jag säger Karl-Johan Nilsson, Magnus Svensson har nog redan tagit din plats!

Åter igen, stort grattis till TEAM FINLAND, ni gjorde det Hellgård och jag ville........undrar om det kommer att kännas skönt att vakna upp imorgon om man är finsk ledare eller spelare och inse att poijat vi är WORLD CHAMPIONS!

Forza Suomi.......

//Martin

...som blev 3-4

Ja det går fort i en innebandymatch. Men gud va rädda finska spelarna blev helt plötsligt när sverige gjorde 1-4, varför slutade de att spela??? (Det känner jag igen, undra vart ifrån??)

Hoppas fortfarande att Finland vinner, men med Daniel Ramsin i den svenska kassen så lär det bli tufft. Varför fick inte han starta? Han är ju betydligt bättre än Sjögren......

Kommer 4-4 nu i början av 3:e så tror jag TYVÄRR att sverige kommer stå som segrare, det sitter i skallen på finnarna att man tappat ledning förr.....Nej nu sör vi igen. 5-3 till finland nu i början och rullgardin ner för sverige!

//Martin

0-4 i VM-finalen, rättvist? Ja MYCKET!

Precis sett den första perioden från VM-finalen i innebandy mellan Sverige och Finland och sverige (6 faldig världsmästare) är UTSPELADE!

0-4 undeläge efter 1 period, är det rättvist? Ja riktigt mycket! Aldrig tidigare hejat på Finland i någon idrott, men nu tar jag fram min gamla innebandy tröja (FINSKA) och hoppas att finnarna krossar sverige så att vi får en ny världsmästare.......gud va skönt det skulle vara för sporten. Ett steg i rätt riktning anser jag.

Sen är det ju svårt att vinna en VM-final om man har en av sveriges sämsta målvakter i kassen också, tog sjögren någon boll innan han bytte ut sig själv! Varför startar man matchen på 3 fulla femmor? Agera Göransson/Hallstensson!

Jag sa innan VM startade att det är dags för Finland att kliva i världsmästarkostymen, hoppas att de gör det nu! Bara de fortsätter att trumma på nu och inte slå sig för bröstet och säga att "Vi är världsmästare". Svenska anfallsspelet är under all kritik, finska anfallsspelet VÄRLDSKLASS!

Dags för andra perioden nu!

Hörs igen!

//martin

Jul ledigt!!!

Vi går på jul ledigt den 15:e december och det är ett behövligt uppehåll vi får då vi just för tillfället har råkat ut för ett par skador, så de spelare får bra återhämtningstid på sig att komma krya och hungriga 2009.

Vår svit sprack (13 raka matcher utan förlust hemma) senast i och med förlusten mot Sköndals IK med 9-7. Det grämer mig riktigt mycket att den kommer mot just Sköndals IK, vi är bättre laget än sköndal. Tabellen ljuger inte!!! Vi vinner skotten överlägset, men det handlar om att göra mål. Och det gör vi ju men vi SLÄPPER IN FÖR MYCKET BAKÅT OCH FÖR ENKLA MÅL!!!!

Hade köpt om den kom mot typ Sumpan, Nynäs...men inte Sköndal! J____la SKIT!!!! Nu finns det ingen anledning att gräva ner sig, vi ligger där vi ligger och måste fortsätta att jobba på och ta de poäng vi behöver för att nå vår målsättning som är att hålla oss kvar och etablera oss i div 3.

Iväg och ska dömma ikväll kl.18.45 i Tomtbergahallen med en domar kollega som spelar i Sköndal, antar att det kommer att vara en del gliringar, det bjuder jag på. Bara kolla tabellen säger jag!

Ses och hörs igen!

Ps. Starre är på benen igen trots smärtstillande tablleter. Mår bra men har jävligt ont. Jag kommer att fuska lite angående vadet, kommer att köra med svarta långjallingar, och tofflor! Ds.

//Coach MN

LÅNGKALSONGER PÅ!!!!!

Ja vad säger man, Sköndal ville mera än oss ikväll. Bara gratulera till 3poäng. Detta betyder nu att jag resterande del av säsongen kommer att få coacha i långkalsonger. Detta eftersom jag sa inför matchen att om vi skulle torska så skulle jag cocha resterande matcher i långkalsonger.

KLART JAG SKA HÅLLA VAD JAG LOVAT.....Kan bli rolig match ute i nynäs. Jag menar det kommer ju inte vara varje dag man är med i TV i endast långlasonger och t-shirt!

JAG BJUDER PÅ DEN!!!!

Mer om matchen kommer inomkort!


Ses och hörs boys!

//Coach Martin


På begäran Clabbe!

På begäran av Clabbe (ass. coach) i nynäs så har jag valt att publicera hans kommentarer han lämnat, eftersom han verkar väldigt sårad och ledsen så att han gick ut i nynäsgästbok och grinade.....*asg* sen är han grinig att jag tippar sumpan seger för att jag gillar de bättre än nynäs......Du började!!!!! *asg* igen!

Clabbe, dags för den där biran snart tror jag. Eller vad säger du?? Kanske ska stanna kvar efter matchen mot er och göra nynäs för en kväll, om det är något drag på landet?

Fortsätt gärna att lämna kommentarer........jag samlar på det!

Lycka till imorgon.......

//Coach MN

Halvtid i super 3:an, ny match på söndag!

Lånade detta från ronny i nynäs när han säger sitt om halvtiden, kan bara hålla med! Hoppas det är okey att jag lånade det!!??

Halvtid!


Nu har halva serien spelats och det kan vara dags för en liten summering av lagens insatser såhär långt!

1.Nynäshamn 28 poäng.
Nynäslaget har vunnit nio matcher och kryssat i en, ingen förlust såhär långt! man har plus 54 i målskillnad, gör mest mål och släpper in minst. Såhär långt har man levererat fläckfritt!

2.Sollentuna 21 poäng.
Överaskar ännu mer än förra säsongen. har 7 segrar och 3 förluster. Spelar ett rakt och simpelt kontringsspel. Har gjort det med bravur hittills! Frågan är om man vill gå upp i 2:an med sin åldersdigna trupp? SB:s div.2 äventyr kan ju inte locka?

3.Sundbyberg 19 poäng
En nykomling som man hörde en del varningar om innan serien. startade vingligt men har nu växt i kostymen och har senaste tiden radat upp segrar. Kandidat för div.2 platsen!

4.Salems IF  16 poäng
Också en pigg nykomling! Imponerar på hemmaplan men lika bra som man är där lika svaga är man på bortaplan. Får man ordning på dom tuffa 20-40 minuters bilresorna så kommer man att avancera och utmana om dom 2 översta platserna.

5.Jakobsberg  15 poäng
Mycket stabilare i år. jakan är nöjda om man placerar sig före Bele man har inga större ambitioner att avancera. Har ett par artister och en av seriens bästa målvakter i Lökensgård.

6.Bro  15 poäng
Rivstartade i serien och skrämde slag på dom flesta men den senaste tidens enorma formsvacka är oroande. Behöver bryta den negativa trenden väldigt snart! Har egentligen samma mål som Jakan, komma före Bele!

7.Bele  14 poäng
Seriens största gåta! Man har bra spelare och man vill avancera men det är något som inte stämmer. Rykten säger att det är grupperingar i laget? Gör om gör rätt och börja samla ihop 3-poängare! kan spela lysande mellan varven men det är alldeless för sällan!

8.Vaxholm  12 poäng
Precis som Bele så har Vaxholm inte infriat förväntningarna. Man har ett par riktigt vassa forwards, en av seriens bästa i JG men man har försvarsproblem! Nu har man vaknat till och en bra vår kan ändå rädda Vaxholms säsong. Har man kapacitet för det? Jag vill ju tro det.

9.Sköndal  7 poäng
Går tungt för detta gäng! Har en del bra IB-Spelare men fokuserar på så mycket annat än det man kan påverka. det är domare som är dåliga, det är motståndare som är dumma, det är publik som ska sättas på plats osv. Kom överens om ett vettigt försvarsspel, träna det hårt med matchlika spelövningar, knip igen brödrosten, fokusera och det kommer att börja ramla in poäng!

10. Västerhaninge 5 poäng
Okej vi hämtade några vinnarskallar från detta gäng i Doppis, svedlund och Leo. Ludde och Dennis hämtade vi från storebror Handen. Frågan är gjorde dessa tre skillnaden? Ja varför inte? VH är med i så gott som varje match men förlorar dom väldigt knappt. När det är tighta historier så kan ett bra coachdrag vara avgörande, en bra målvaktsräddning kan vara avgörande och en poängkung kan deffenetivt avgöra det! Just dessa tre egenskaper saknas i VH idag. Man har bra innebandyspelare men man är för få med det lilla extra iår.

11. Tumba 5 poäng
En nykomling som spåddes att få det tufft och det finns ingen anledning att ändra sin uppfattning angående det efter halva serien! Har bara sett Tumba mot oss och minns inte särskilt mycket från den matchen. Får försöka kriga sig till ett kvalspel.


Höstens säkraste: Nynäshamn
Höstens märkligaste resultat 1: Vaxholm - Salem 19-6
Höstens märkligaste resultat 2: Bele - Tumba 5-5
Höstens överaskning: Sollentuna
Höstens bästa spelare: Peter Edfors
Hösten roligaste: Jimmy.B:s och Fraggels tipsmotiveringar
Höstens flopp 1: Bele
Höstens flopp 2: vaxholm
Höstens skönaste poäng 1: Salems kryss mot NIBK (fråga MN)
Höstens bästa inför: Jimmy.B:s införinlägg innan Nynäsmatchen!
Höstens box play spelare: Lasse Lindelöf
Höstens skönaste poäng 2: Tumbas mot Bele, måste ha kännts bra!
Höstens knock out period: Nynäs 9-0 i första  perioden i seriefinalen mot Slta.


Så nu är första halvan avklarad, den är nu historia och man får inga extrapoäng eller gratismål bara för att man gjort en bra höst! Framtiden kan ha förändringar i sitt sköte! detsamma gäller för dom som lyckats mindre bra man får inga stilpoäng emot sig eller tvingas att starta matcherna med en man mindre!
Nya matcher, nya föruttsättningar, nya poäng!

Serien vänder på söndag och dags för returmöte mot Sköndal, vi torskade premiären med 8-7 efter underläge 6-1 i första pausen. Stark vändning gjorde vi då, vinner dock inga poäng på det. Tror inte att det kommer bli samma matchbild, vi är ett bättre lag än Sköndal ialla fall hemma!!! Vi har bättre självförtroende just nu, vi har hemmaplan och vi vill ha revanch! Tror inte på någon skräll denna match, vi vinner ANNARS LOVAR jag att resterande av matchern i serien coacha laget i långkalsonger, t-shirt och barfota........

Vi rullar vidare ikväll, träning och som ronny säger. Nya föruttsättningar.

Mitt tips inför nästa omgång:

Salem-Sköndal: 11-6, hemmaplan, självförtroendet och revanch fäller avgörandet!

Sumpan-Nynäs: 6-5, dags för real nynäs att torska. Sumpan imponerar just nu och får mitt tips, för att jag gillar sumpan bättre än Nynäs (Eller hur Clabbe!!??)

S-tuna-Jakan: 7-5, S-tuna verkar vara stabila iår och har hemmaplan tror det avgör!

Bro-Vaxholm 6-5: Tror bro får ordning på spelet, formen och vinner. Tipset går till Bro just för att jag tycker de lirar roligare och bättre innebandy.

VH-Bele: 8-7, Usel form på bägge lagen, VH klar fördel av parketten. VH SKRÄLLER och vinner äntligen en match igen. Bele får åka hem med 0 poäng IGEN. (VH se till att kila fast dörrar, soppkorgar och dylikt annars flyger de all världens väg om det blir 0 för Bele)


OVER AND OUT.......LYCKA TILL ALLA MOTSTÅNDARE I HELGEN!

//Coach MN

Match 13 inkasserad, publicerar ej kommentarer!

Ja så var match 13 inkasserad efter helgen, asså vi har nu 13 raka matcher utan förlust i Skogsäng efter en mycekt skön seger mot Bele Barkarby i lördags med 9-8 och nu är vi åter igen på 4:e platsen!

Vill även meddela er som lämnar kommentarer, att vänligen skriva ert namn annars publiceras det ej!

Ny träningsvecka och snart jul och nyårs uppehåll. Serien vänder på söndag då vi möter Sköndal hemma......Kan de skrälla och ge oss vår första torsk hemma!!???

Tackar så mycket för blombuketten Jimmy B (Bro IK), har aldrig skrattat så mycket som jag gjorde när jag öppnade dörren och blombudet var utanför dörren! Du borde dock vetat bättre att vi aldrig släpper 19 mål på hemmaplan!!

Dags att dra iväg på träning......återkommer med mer info om Bele matchen senare!

//Martin