Livet leker, 7:e raka utan förlust ihelgen???

Måndag och ny vecka rullar vidare, har ett skönt höstlov och får vara ledig en vecka nu (Jobbar som elevassistent på en skola) och kan då lägga fokusen på innebandyn denna vecka.

Vi har 6 raka matcher utan förlust nu och hoppas att vi kan inkassera vår 7:e på lördag, vi kommer trumma på som vanligt ikväll och lägga fokusen inför helgen.

Såg en helt okey juniormatch ihelgen, Balrog mot TT (Tyresö/Trollbäcken), där TT vann med 8-5 och där Balrog hade svåra problem med TT:s kvicka spelvändningar och var stundtals utspelade, det gick lite för fort för Balrog spelarna imellan åt, så det finns en hel del att fundera över (Tveksam om jag skulle skriva något, eftersom då kanske man får massa roliga kommentarer igen, men jag gör det ialla fall)

Balrog var inte lika hungriga som TT spelarna, de ville inte lika mycket. Fanns inget hjärta.......det var riktigt dålig inställning måste jag säga!

Nu får jag väl höra ett och annat kan jag tänka mig, men man borde kanske ransaka sig själv då om man inte instämmer????

Men skit i det nu, nu tar vi 3 nya på lördag och behåller sviten!

//Martin 

Har inget med min klubb att göra!

DET SOM SKRIVS I MIN BLOGG HAR INGET MED DEN KLUBB JAG ÄR TRÄNARE FÖR, UTAN DET ÄR MINA PERSONLIGA ÅSIKTER SOM JAG STÅR FÖR.

Ville bara klargöra detta för alla.

//Martin

STHLM:s domarkår bli mer proffsiga!!??

I helgen fick vi åter igen beviset på att domarnivån är för låg i Stockholm och det måste göras något åt detta, man kan inte skicka två domare som knappt klarar av att döma juniorinnebandy, två domare med noll känsla för spelet. Förbundet kräver seriös inställning av oss spelare och ledare, och att vi ska visa god sportmanship och vi lägger ner en oerhörd tid och jobb på det vi håller på med, tränar och sliter ute i spåret på vintern när det är mörkt och kallt för att sedan när serien drar igång få två herrar med varsin pipa i munnen visa ingen som helst intresse för var sig spelare, ledare eller sporten. Sen blir lite problem när man får två domare som bara kommer ner för att döma och plocka in degen och visar inget som helst intresse eller känsla för spelet och lägger fokus på allt annat än matchen, hur publiken sköter sig, vad publiken säger m.m. När dessa (Får jag reda på efteråt) två knallkorkar dessutom inte igentligen skulle döma matchen, utan blev tillsatta då de igentliga domarna lämnade återbud p.ga något skäl så bör ersättarna inte bara komma ner till hallen, döma matchen, ta emot degen och sedan dra därifrån, visa mer känsla, proffsighet.....Framförallt kunna ta/föra en dialog.......

Funderar skarpt på att skriva en skrivelse till förbundet för att kanske få någon slags respons på att det här tollereras inte längre, vad har förbundet för krav på sina domare? Kanske dags att ändra de i såfall, inför regel att dömmer man ej tillsatt match så får man böta eller bli ner flyttad, vad vet jag. Något måste iallafall göras, för så här får det inte vara.

MITT RÅD TILL DOMARNA BLI MERA PROFISONELLA, DÖM MATCH FÖR ATT DU TYCKER DET ÄR ROLIGT OCH FÖR ATT DU ÄLSKAR SPORTEN (Som vi spelare,ledare gör) INTE FÖR ATT DU BARA VILL PLOCKA HEM DEGEN DU FÅR. GÖR DET FÖR ATT SPORTEN SKA UTVECKLAS OCH INTE GÅ BAKÅT I 10ÅR, FÖR DET KÄNNS SOM ATT DEN GÖR DET NU!

DÖM INTE FÖR ATT DU/NI VILL VARA I CENTRUM!

Sån kris kan det inte vara inom Stockholms domarkår eller?

Rest my case.......

//Martin 

Försöka ge mig på något då!

Hade tänkt ge mig på någon form av blogg idag, men har ingen aning om vad jag ska skriva om eller vem jag ska hoppa på nu nej förresten jag ska inte ge mig på någon för det finns så många därute som bara börjar grina då!! (Ni vet vilka ni är!)

Kan väl bara kommentera lite om min senaste tippning av permiär omgången av damelitserien att den gick ÅT HELEVET!!!!! (Är nog Sveriges sämsta tippare, det också Bernt!) Men åter igen man kan ju inte vara bästa på allt, något måste man ju överlåta till "experterna".

VIB har börjat riktigt bra i herrettan, de ser starka ut och hoppas att de tar steget upp!! Håller på er, ta hem skiten nu!

Nej nu får det vara nog för idag, men vi hörs av om det dyker upp något intressant!

Ps. kl.16.15 på Söndag smäller det i Skogsängshallen då vi (Salems IF) tar emot serie 4:an Vendelsö, om ni inte har något för er, kom förbi vettja kanske får ni se en "pajas" in action! Ds.

//Martin

 
 

ORKAR INTE!

Orkar inte ge mig på någon blogg idag, för jag är så jäkla trött och seg.....Men det kanske ändå kommer en lite senare under kvällen när måndags stressen lagt sig!!!!


//Martin

Damperimiär!

I helgen är det dampremiär på riktigt......och jag ska försöka att ge mig på någon slags tippning så här innan jag drar iväg på 40års kalas.

Fredag:
Dalen-Övik 6-3

Dalen får en fantastisk start på säsongen och tar hem 3 poäng rätt enkelt mot Övik, Örjan får en enkel seger i första matchen, STORT LYCKA TILL ÖRJAN!

Lördag:

Boden-Skellefteå 4-3efs
Endre-Täby 4-7
Karlstad-Rönnby 1-6

Söndag:
Engelholm-Pixbo 2-10
Balrog-IKSU 3-5
Falun-KAIS Mora 6-2

Omgångens skräll står Täby för då man slår tillbaka Endre och visar att man inte kommer att vara någon slagpåse i år (Nu kommer jag nog få på mig en viss Herr Sjöstrand tror jag??)

Svenska mästarna tar en enkel seger i Karlstad och vinner med 1-6 efter att Lunkan haft lekstuga och gör 3+2.
Balrog får svårt mot IKSU i Axa Sport Center och faller med 3-5, då man inte har någon matchvinnare vare sig på plan eller i båset!

Pixbo tar 3 enkla poäng borta mot Engelhom och vinner med 10-2.

På lördag är det också seriefinal i herrarnas div 4 södra då vi (Salems IF) besöker Högdalens AIS kl.12.15 är det nedsläpp i Högdalshallen.......Be ther!

LETS GET REDY TO RUMBEEEEEEEEEEEEEEEL.

//Martin

TV 4 för dåligt påläst! Matte Forslund vem är han????

TV 4 morgon skulle ha uppsnack inför herr Elitpremiären och vilket fiasko det blev,
både Kaspersen och kollegan Anders Kraft visade brist på kunnande och research. Dessutom fyllde de hela studion med de allra värsta fördomarna. De som man alltid får höra och argumentera emot. De ställde en hel del korkade frågor också:  "Är det inte samma gamla korpsport  fortfarande"?  "Men känns det inte lite fortfarande som att det är elitidrottare som inte blev något i någon anan sport?" och "Är det verkligen en sån stor sport att man ska kunna sända så många matcher?".  SÅ I MINA ÖGON VAR DET FIASKO.......hoppas sändningen blir bra ikväll och lycka till TV4 men håll Kaspersen och Kraft borta från allt vad innebandy handlar om, de bör byta jobb!!! (En del text är från Sebastian Nurmi, från innebandymagazinet)

Mats Forslund vilken jäkla tomte han är asså....en jäkla pajas.

Så här skrev han på innebandymagazinet:

Tränarna måste tagga ner

Här är sekvensen jag minns tydligast från vårens slutspel. Caperio/Täby har oavgjort mot Pixbo med tre sekunder kvar att spela. Frislag framför offensiv kasse och Magnus Jäderlund vinkar ut Daniel Ramsin. Idiotiskt då Rickie Hyvärinen skjuter i muren och Pixbo bara är en meter från att hinna få in ett segermål. Den händelsen speglar tydligt hur tränarna i superligan agerar. De gör förändringar för att synas, för att skapa sig ett namn. Istället för att de ska finnas där för spelarna tror de att spelarna finns där för dem.

Jäderlund är annars den coach jag anser vara den bäste matchcoachen i serien. Han varierar spelet beroende på motstånd och vågar testa nytt om det låst sig. Många andra däremot är fullständiga katastrofer. Storvretas Stefan Forsman är rent bedrövlig. Han använder inte det material han har på rätt sätt och gör sig av med de spelare som inte ställer in sig i ledet, läs Conny Vesterlund i Haninge och Örjan Skogström i Haninge och Storvreta. Forsman är en fegis som inte vågar ta konflikter med spelare med stark personlighet, spelare som måste finnas i ett lag då de vågar göra det oväntade.

Den tränare som fått mest uppmärksamhet de senaste åren är Vidar Jonsson. Smålänningen väljer att plocka ut målvakten vid frislag och framför allt vid fyra-mot-fyra-lägen. Låter inte så smart om du frågar mig. Jag har ingen statistik på hur det slagit ut men i längden kan det aldrig gå plus. Det här draget gör han för att bli en profil, för att visa "titta, jag coachar". Annars hade ingen lagt märke till honom. Jag går inte på innebandy - och det tror jag ingen annan gör heller - för att titta på tränaren. Denne ska hålla sig mycket mer passiv. En bra tränare gör grundjobbet på träningarna. Under match vet spelarna vad de ska utföra. Om det går dåligt för laget - ja, då självklart är det läge för tränaren att förändra matchbilden.

Även Forsmans företrädare i Storvreta, Joakim Nordström, är en dålig matchcoach. Coachningen för två år sedan då han lät Johan Anderson spela två byten per period var minst sagt konstig. Vad kan en spelare uträtta då? Och vilket självförtroende får han? Det är också den saken jag förstår absolut minst med tränarkåren. Varför ska de envisas med att gå runt på tre femmor? Inget elitserielag har femton lika bra spelare. Det snackas om att innebandyspelarna tränar så mycket. Nog fan ska de orka spela en match i veckan då. Det var ju helt otroligt att se AIK i slutspelet när de efter varje powerplay slängde in sopspelare för att avlasta. Hur jobbigt är det att spela PP egentligen? Man står ju still. Jag har pratat med många spelare och de allra flesta vill snurra på två linor. Det enda positiva jag kan se med att låta så många spelare få speltid är den sociala aspekten. Gruppen blir mer harmonisk om spelare slipper ruttna på bänken. Tränarna i superligan har definitivt inte blivit sämre, förr fanns det inte en enda bra coach, men de måste hålla en lägre profil och sluta göra ändringar bara för ändringarnas skull.

Jag menar att de bästa tränarna är de som själv spelat på hög nivå. Roger Östergren har gjort storverk med Tyresö Trollbäcken och Magnus Augustsson var helt överlägsen när han stod vid bänken. De vet vad som krävs av spelarna och de vet vad de ska säga. De drar inga gamla fraser från någon bok. Nu gäller det att vi tar till vara på de storspelare som lägger klubban på hyllan. Annars får vi åskådare fortsätta slita vårt hår när Vidar Jonsson & Co lyfter keepern var och varannan sekund.

Man undrar ju vem det är som vill synas??? Kasta inte sten i glashuset....... Ta golfväskan och håll dig borta från innebandyn som du typ gjort ett tag nu, gå lägg dig under samma sten du kom ifrån. Man har knappt hört något från herr Forslund på vad är det......10-15 år sedan han spelade i elitserien eller? och så helt plötsligt ploppar det upp någon liten (För jag har för mig att han är liten??) tomte och vill synas....

Hoppas vi (Salems IF) verkligen tar steget upp i 3:an så det kan bli några heta matcher och diskutioner med denna Forslund (Han spelar i SB-Innebandy i div 3)

Ps. Vi (Salems IF) tog för övrigt vår 3:e raka seger i helgen och för andra matchen i rad vann vi med 12-5 och har nu 24-10 på två matcher, men ta bort de där 10 insläppta så är jag nöjd Ds.

//Martin