2 dagar kvar, BRING OUT THE TIGERS!!!!!

Hej alla glada blogg läsare, sorry för att jag inte skrivit något på sista tiden, men det har varit lite att göra på sista tiden. Men tänkte att det är nog dags för en nu!

På fredag smäller det i Wallenstamhallen kl.19.30, ska vi ta oss till semifinal och vinna kvartsfinalserien med 2-0 i matcher? Det är den stora frågan, som jag inte vågar svara på. Från den första matchen kan jag bara säga IN THE FEJS PIXBO!!!!! Du måste spela tills matchen är slut, och jag blev jäkligt förvånad när de började att backa hem efter deras ledning, men vill påpeka att vi ännu inte vunnit något men det känns grymt skönt att kunna gå in med 1-0 i baken på dom, de spelar ju trots allt med kniven mot strupen!

Tycker vi visar bra moral och laganda i slutet av förra matchen, vi drabbas inte av panik utan jobbar fokuserat och intensivt och så ska/kommer vi att fortsätta på fredag också. Vi stämplade in i måndags med fysen som vanlig och 7 kilometer löpning innan, träning ikväll och snart är det time, börjar kännas kan jag säga.

SÅ BRING OUT THE TIGERS!!!!!!!!!

Imorgon dra länslagskillarna iväg till Sundsvall och SM, jag missar tyvärr inledningen av Sm, då jag är hemma med klubblaget och matchen mot Pixbo på fredag, då har killarna redan lirat 3 matcher och förhoppningsvis med 3 segrar. Jag kommer att åka upp till Sundsvall på lördag morgon från Västerås, förutsatt att vi (Rönnby) tar hem kvartsfinal 2, sista matchen innan Sm spelades i måndags mot Malmaberg och vi gick segrande ur den striden med 3-2, alltid skönt att gå in i ett Sm med en seger i bagaget. trumma på nu killar och gör en bra fredag så ses vi på lördag!!

Balrog-Skellefteå 12-0, men hallå vart är vi på väg? Kvartsfinal i SM-slutspelet och det var 1:an och 8:an som möttes, det är för f.....n RENT UT SAGT PINSAMT! Skellefteå vek ner sig helt enkelt, det får man inte göra tycker jag, det är för stora siffror, men annars var det väl ingen överraskning att Balrog skulle vinna och de kommer också avgöra detta i nästa match och får en lätt resa till semifinal.
Annars var det väl inte direkt några större skrällar i kvartarna, alla topplag vann sina matcher utan direkt några problem.

Återkommer mera med hur det sett ut på träningarna och med inbfo inför fredagsmatchen!!!!

Ps. TACK TILL ALLA ER SOM VAR NERE I BORGEN I LÖRDAGS OCH HJÄLPTE OSS TILL SEGER, NI ÄR HELT ENKELT GRYMMA, FORTSÄTT MED DET!!

Med doft av plast, BRING OUT THE TIGERS!!!

//Martin

SLUTSPEL,MEN LÅT DET DÅ BLI TUFFT OCH LITE SMÅFULT!

Imorgon kl.15.00 då smäller det i Borgen, kvartsfinal 1 i bäst av 3 mot Xbox (läs Pixbo) Wallenstam, ska bli grymt roligt att det äntligen drar igång, som våra kära finskor säger, NU SÖR VI!!!!!!!

Hoppas på fullt hus imorgon eftermiddag i Borgen och att publiken verkligen är med i matchen imorgon för det kommer vi att behöva, det kommer att bli grymt tufft och tajt tror jag och hoppas jag där vi går segrande ur striden. VI KOMMER ATT BEHÖVA ALLT STÖD VI KAN FÅ!!!!!

Det brukar bli bra matcher mot Pixbo och det brukar bli tajt och lite små grinigt och hoppas det blir så även imorgon, fast det verkar vara tabu i daminnebandy att trach talka inför matcherna och inför slutspelet eller hur Minne? Jag fattar inte, men det hör liksom till hela grejen det är okey i herrinnebandyn men i daminnebandyn får man inte det och så måste man snacka eller säga bra saker om motståndaren inför matcherna annars börjar folk grina, MEN HALLÅ KOM IN I MATCHEN, DET HÖR TILL  DET ÄR BARA SVÄLJA SKITEN OCH KÖRA VIDARE, DET GÖR JAG!

Jag fattar inte vad som är felet i daminnebandyn, men något är fel ialla fall. VI MÅSTE FAN BLI TUFFARE OCH FULARE (asså på ett bra sätt, om ni förstår mig men det är nog ingen som gör det ändå), var inte så känsliga hela tiden.......Ta skiten och gå därifrån med ett leende på läpparna och straffa laget med att sätta en kasse eller en straff rakt upp i x:et istället och flina motståndarn rakt upp i fejset!

Det måste in någon Andreas Johansson,Hannes Öhman,Michael Kling i daminnebandyn tycker jag, så det händer något och det blir lite fart på det här. Dom här 3 herrarna är de största trach talkers jag varit med om, men vilka match vinnare de är och vilken vinnarskalle de har, fler såna i daminnebandyn så kommer det att bli aktarktivt och roligt att gå och kolla på daminnebandy, nu är det ju fan tråkigt kolla bara på publiken som nästan sitter och sover på matcherna för att det inte händer något!

Appropå läktaren, låt dessa folk som skriker på motståndaren,domaren eller något annat hålla på det hör liksom till för f.....n, sett så många nu när man åkt runt halva Sverige, som kollar snett på en sån som skriker något negativit från läktaren, låt honom vara bara!! Inte sitter någon i en hockeyhall mitt i ett brinnande slutspel och kollar snett på varandra bara för supportern skriker något negativt eller har jag fel???

Men nu känns det som om jag har sagt för mycket, men det finns nog en del där ute som håller med mig, eller hur Mitman jag vet att du håller med mig ialla fall eller????

Men jag ska nog ändå säga GOD NATT OCH SLUT FÖR MIG SÅ SES VI IMORGON!!!!

FORZA TIGERS, MOT GLOBEN!!!!

SES KL.15.00 I KRISTIANSBORGSHALLEN!

"Aldrig gillat honom, varken som spelare eller person. Men han har överraskat på mig" (Jimmy Mitman, på fråga om Daniel Dalbjer, när Mitman tränade Balrog)

//Martin 

Nu börjar festen!!!!

Måste först ändå få säga tack till er alla som läser min blogg, du också Minne.

Roligt att det blir diskutioner på andra bloggar om vad jag skriver i min, precis vad jag vill härligt, speciellt så här i slutspelstider. Sägs att jag har gett ett visst lag/spelare en grym tändvätska inför slutspelet, visst kanske jag har varsågod, sug på den då! NU KÖR VI, NU BÖRJAR FESTEN!!!!!!

Och så blev det Xbox (läs Pixbo) igen för tredje året irad i kvartsfinalen.
 
Jag tycker vi är bättre på pappret, säger Pixbostjärnan Maria Sahlin. (Innebandymagazinet.se)

Men vänta nu, bättre på pappret det är väl ändå på plan man vinner eller har jag fel, rätta mig gärna då??
Med hjärta vinner man också, visst men det är ändå kollektivet som ska göra det och där har vi redan vunnit över Pixbo, vi har ett bättre kollektiv. Vi är bättre på att vända spelet, och det känns skönt att kunna gå in i kvartsfinalserien och inte vara favoriter, säger som Cap det är 50-50. 
Och du tack för tändvätska Maria, Bättre på pappret..............jorå så att!!

KOLLEKTIVET KOMMER SEGRA, SKA SEGRA!!!!!

Håll i hatten, på lördag åker vi!!!

SES I BORGEN KL.15.00.

//Martin

Vem ska vi välja?????

Ikväll ska det avgöras hur denna elitserie kommer att sluta, den avslutas ikväll och hur kommer slutspelslagen att välja, vem ska man välja??

Vill inte börja spekulera, utan väntar tills efter matcherna ikväll istället, men det känns inte som om det komemr vara några överraskningar direkt, men vem vet! Kolla bara på AIK i herrarnas slutspel som drog nittlotten och kommer att åka i 3 raka mot Täby.

Ikväll får vi se vad som väntar i detta slutspel för damer, som är oerhört ovisst enligt mig. Vilket lag som helst kan spela SM-final senare i april, men mitt tips går ändå till att Rönnby och Falun möts i SM-finalen efter två riktigt tuffa semifinaler mot Balrog respektive IKSU.

Nån som sätter emot???

Ses ikväll i Borgen, kl.19.00 smäller det!

//Martin

Lista

Hade tänkt att göra en lista på de tränare som jag har jobbat med under min tränar karriär, från 1-10. Men kännde att det kan bli jäkligt svårt för mig eftersom jag större delen av min karriär har jobbat själv i båset.

Jag har ändå haft några som jag har haft framgångsrika säsonger med, men vill inte lista fram några utan de vet vilka dom är och jag tackar er alla för att ni har orkat och stått ut med mig under de säsonger jag varit tränare och jag tackar er också för att ni har tagit mig dit jag är nu, utan er hade jag inte klarat av det.

Jag skulle istället vilja lista de lag jag har fått äran att vara tränare för istället:

1. Balrogs pojkar 84-85 lag, vi hade ett riktigt bra lag och vi hade roligt hela vägen fram till regionsfinalen där det tyvärr tog slut. Coachade ett gäng vilsna killar som sedemera visade sig skulle några av de killar ta plats i Elitserien, fan va roligt att få ha coachat er killar, lycka till i era karriärer.

2. Balrogs A-juniorlag 2002: Fick äran att coacha ett grymt bra lag med mängder av talangfulla killar vilket tyvärr slutade i förlust i regionsfinalen mot Storvreta, men vi hade hela tiden roligt på vägen dit och vi jobbade för varandra. Tyvärr fick jag inte äran att vinna Sanktan guldet med er då jag blev åsidosatt av en viss person, din fega jävel du vet vem du är!!!!

3. Balrogs pojkar 88-juniorer: Tog över laget när de var pojkspelare och de låg i botten av div 3, kom in med ny energi och hårdare träningar, en helt ny träningsmetod vilket också gav utdelning då vi mitt första år i laget vann div 3 för att sedan som nykomlingar även vinna div 2 och ta oss till slutspel i sanktan där det tog slut mot Järfälla på straffar i kvartsfinalen, men vi tog steget upp i div 1 och blev ett etablerat lag i div 1 vi gick även som nykomlingar till slutspel då vi slutade på en mycket bra 4:e plats, efter det valde jag att kliva åt sidan då jag ansåg att jag gett killarna allt jag har kunnat, det fick räcka hade inget mer att bevisa. Tog över laget igen när de blev juniorer och vilket härligt gäng och vilka killar, vi gjorde en bragd säsong med Sanktan brons och DM brons som tack för det, det ska påpekas att vi i början av säsongen hade jätte svårt att få ihop lag och det såg ut som om att vi skulle få lämna seriespelet då vi inte fick ihop spelare, men det fick vi med blandningen av en del gamla Haninge killar från 88:a tiden och allt slutade bra enligt mig.

4. Rönnby IBK: Min första säsong som damlags tränare och dessutom i Elitserien, riktigt häftigt. Det är en helt annan värld än att få jobba med herrspelare eller herrjuniorer, kul att få jobba med Örjan igen också och tack för att jag fick chansen. Ska bli grymt roligt när slutspelet kommer igång, det är sånna matcher man drömmer om som tränare, känns som om att vi kan gå riktigt långt!

5. Västmanlands Distriktslag HJ17: Ett hedersuppdrag och grymt roligt, synd bara att man tvingas att flytta från Stockholm för att få chansen att träna ett distriktslag. men det lär stockholm att få ångra ändå senare i Mars..... Riktigt roligt att komma in med 2 nya ögon från ett annat disktrikt och plocka fram en Sm trupp på de 20 bästa spelarna i länet, truppen känns jäkligt bra och det skulle förvåna mi mycket om vi inte tar oss vidare från gruppspelet.

5. Järfälla IBK:s juinorer: 1 säsong hos lokalkonkurenten Järfälla och deras herrjuiorlag, fick ta över verksamheten i deras uppbyggnadsfas, de var inne i en generationsväxling vilket gjorde det spännande. Tycker att jag fick bra fart på laget och verksamheten, och hade en lärorik säsong hos Järfälla och tackar de för tiden jag fick hos dom.



VILL PASSA PÅ ATT TACKA ALLA SPELARE OCH LEDARE JAG HAR FÅTT ARBETA MED UNDER MIN KARRIÄR, TACK FÖR ALLT OCH LYCKA TILL I ERA FORTSATTA KARRIÄRER.

//MARTIN

Distriktslagsturnering, samt Sm trupp

Ber omursäkt för att jag inte presenterat Västmalnads SM trupp och de träningsmatcher som laget spelet, men här kommer det ialla fall.

Här är Västmanlands Distriktslags SM trupp HJ 17:

# 2 Jimmie Pålsson (Kungsör)
# 4 Martin Nilsson (Västerås IB)
# 5 Oliwer Malmkvist (Önsta Örnar)
# 6 Adam Fernkvist (Rönnby SK)
# 7 Rasmus Enström (Malmaberg)
# 8 Daniel Sundholm (Önsta Örnar)
# 9 Ronny Hagen (Norrby IK)
# 10 Daniel Wedholm (Rönnby SK)
# 11 Max Carlsson (Rönnby SK)
# 12 Jack Kvist (Surahammar IBF)
# 13 Niklas Winroth (Västerås IB)
# 14 Marcus Holm (Surahammar IBF)
# 15 Christoffer Edström (Rönnby SK)
# 16 Linus Ekstrand (Norrby IK)
# 18 Andreas Karlsson (Per-Ols)
# 20 Johan Åhlberg (Råby BK)
# 21 Joakim Thörnroth (Västerås IB)
# 30 Andreas Antfolk (Västerås IB)
# 62 Robin Laakso (Kungsör)
# 89 Mattias Greijer (Västerås IB)

träningsturnering i Kungsör 11/3:

Västmanland
Södermanland
Östergötland

Match 1:
Västmanland-Södermanland 4-4 (3-2,1-2,0-0)

Period 1:
8.09: 0-1, Sebastian Andersson, ass. Patrik Hallberg
14.42: 1-1, Ronny Hagen, ass. Daniel Wedholm
15.33: 2-1, Andreas Karlsson, utan assist
18.01: 2-2, Filip Mbanza, ass. Martin Bengtsson
19.48: 3-2, Ronny Hagen, ass. Rasmus Enström

Period 2:
8.07: 3-3, Robin Cronhamn, ass. Anton Eriksson
11.45: 4-3, Rasmus Enström, ass. Daniel Wedholm
15.25: U2 Västmanland Johan Åhlberg (Hårt spel)
17.31: 4-4, Filip Mbanza, ass. Patrik Hallberg
18.10: U2 Västmanland Daniel Wedholm (Upprepade förseelser)

Match 2:
Västmanland-Östergötland 7-3 (2-2,2-1,3-0)

Period 1:
7.34: 1-0, Rasmus Enström, utan assist
7.48: 1-1, Martin Karlsson, ass. Kim Karlsson
9.19: U2 Västmanland Oliwer Malmkvist (Fasthållning)
10.02: 2-1, Ronny Hagen, utan assist (Spel 4 mot 5)
18.33: 2-2, Martin Karlsson, utan assist

Period 2:
1.22: 3-2, Joakim Thörnroth, ass. Christoffer Edström
14.01: 4-2, Daniel Sundholm, ass. Marcus Holm
14.57: U2 Östergötland Hampus Starkenberg (Låsning av klubba)
18.04: U2 Västmanland Adam Fernkvist (Otilllåten trängning)
19.50: 4-3, Leonard Bergström, ass. Martin Karlsson (spel 5 mot 4)

Period 3:
1.32: 5-3, Joakim Thörnroth, ass. Max Carlsson
6.00: U2 Östergötland Jimmy Andersson (Otilllåtet slag)
9.09: U2 Västmanland Christoffer Edström (Otilllåten trängning)
14.58: 6-3, Adam Fernkvist, ass. Linus Ekstrand
14.58: time out Östergötland
15.23: 7-3, Johan Åhlberg, ass. Rasmus Enström

Träningsmatch 14/3 Köping:

Köpings IBF-Västmanland HJ 17 3-10 (0-2,1-2,2-6)

Period 1:
7.42: U2 Köping (Hårt spel)
8.51: 0-1, Rasmus Enström, ass. Daniel Wedholm
10.03: 0-2, Daniel Wedholm, ass. Rasmus Enström

Period 2:
1.42: 0-3, Martin Nilsson, ass. Joakim Thörnroth
2.18: 1-3 Köping
3.26: 1-4, Joakim Thörnroth, ass. Adam Fernkvist
4.50: U2 Västmanland Rasmus Enström (Otilllåtet slag)
16.33: U2 Köping (Hårt spel)

Period 3:
1.23: 2-4, Köping
1.55: 2-5, Jimmie Pålsson, ass. Johan Åhlberg
5.58: 2-6, Niklas Winroth, ass. Rasmus Enström
7.01: 2-7, Adam Fernkvist, ass. Johan Åhlberg
7.01: Västmanland Time-out
8.29: 3-7 Köping
9.14: U2 Västmanland Martin Nilsson (Felaktigt byte)
14.55: 3-8, Niklas Winroth, ass. Joakim Thörnroth
18.04: 3-9, Rasmus Enström, utan assist
18.16: 3-10, Niklas Winroth, ass. Joakim Thörnroth


Ny vecka och snart dags för det roliga!

Så var det måndag igen och man är hemma efter en rätt tråkig måndag kväll med ett jobbigt arbetspass, närvarade ej på kvällens sista träning innan matchen mot Bajen på onsdag, men det gick säkert bra men koncentrerat spel och en del övningar och lite power-play, och jag vet att det även tränades lite straffar också för det kan ju bli grymt viktigt i ett slutspel.

Det ser även ut som om att vi nu har säkrat 4:e platsen efter Pixbos torsk mot Balrog ihelgen, och åter igen ger Pixbo ett osäkert intryck när man inte kan vinna de här måste matcherna. Man klarar helt enkelt inte av att vinna de viktiga matcherna, det har vi ju sett bevis på under hela säsongen. Balrog ångar på ser ruskigt starka ut, men det brukar de ju göra innan slutspelet för att sedan falla lagom till SM-finalen och jag tror de kommer gå samma öde till mötes i år igen, känns som om de har toppat formen lite för tidigt. Annars tycker jag Falun har sett bra ut, och får ses som favorit av mig att ta en av finalplatserna. IKSU är för ojämna iår tycker jag, har inte den där riktiga glöden och vinnar gajsten, känns avslagna. Varning för Endre som kan ställa till det för sin kvartsfinalmotståndare precis som Täby på herrsidan (Vilket är grymt roligt, har hela tiden sagt att AIK drog en nittlott när de valde Täby, nu vinner Täby i 3 raka), Endre verkar har fått ordning på bitarna lagom till slutspelet och Jackobsson systrarna verkar ha vaknat också dom lagom till slutspelen. Skellefteå och Dalen bör inte kunna hota, men ska självklart inte räknas bort. SKA RESPEKTERA ALLA LAGEN!

Mina semifinaler ser ut som följande:

Rönnby-Balrog 2-1 i matcher
Falun-IKSU 2-1 i matcher

SM-Finalen:
Rönnby-Falun 5-4 sd

Någon som vågar sätta emot mitt tips???

Ses på Onsdag alla glada, 19.00 K-borg börjar matchen mot Hammarby

Se till att ta er dit nu och så värmer vi upp inför det roliga som komma skall!

Med doft av plats.

Forza Tigers.

//Martin

Så var det bara 1 match kvar!

Ber om ursäkt för att jag inte skrivit något på sista tiden, men jag har helt enkelt inte orkat och så har jag varit grymt trött och sliten efter allt jobbande. Träningen igår (Torsdag) såg helt okey ut, det märks att det börjar vankas slutspel. Ändå oron är att vi har lite sjukdom i laget igen, men det är ju helt okey att vara sjuk nu och inte under nästa vecka. Men annars ser vi med posetiva ögon på slutspelet och ska gå in och ha roligt hela vägen, så får vi se hur långt det räcker.

1 match återstår av denna historiska damelitserie, och vi möter redan avsågade Hammarby på onsdag en match där vi KOMMER! gå segrande ur med ett 2 siffrigt resultat. Sedan på lördag börjar äntligen det vi har sett framemot nämligen slutspelet och vi kommer att få möta Pixbo igen! och självklart hoppas vi på att få den där extra hemma matchen, och vi vinner med 2-1 i matcher.

Det kommer att bli ett riktigt spännande slutspel känns det som, ett ovisst slutspel där alla kan slå alla.
Men jag tror ändå att det kommer att se ut så här i kvartsfinalerna, vågar bara tippa det:

Balrog-Endre 2-1 i matcher

Falun-Dalen 2-0 i matcher

Iksu-Skellefteå 2-0 i matcher

Rönnby-Pixbo 2-1 i matcher

Någon som säger emot, Zicko kanske?

Ps. Vill även önska VIB:s herrar lycka till i kvalet mot Jäfälla ihelgen, samt vårt juniorlag som spelar slutspelsmatch på lördag. Kör hårt tjejer, lycka till! Ds.

//Martin

Tråkig måndag!

Så var det måndag igen, och ska försöka att sumera helgen som gått. Vaknade med ett tungt huvud imorse, krasslig hals efter min sjukdoms vecka jag hade förra veckan, och om några timmar är det dags att sticka iväg till jobbet (Jobbar eftermiddag denna vecka). helgen som gick var det läger för länslaget, tyvärr kunde jag inte medverka då jag låg sjuk och valde att stanna hemma så att jag inte smittade ner hela laget, men enligt rapporter så har det sett bra ut, träningarna har löpt på bra och så avslutades lägret igår med 2 st matcher där man fick 4-4 mot Sörmland och sedan körde man över Östergötland med 7-2 tror jag det var? Och igår hade jag och Branko ett långt samtal där vi diskuterade fram och tog ut vår SM-trupp, den kommer så småningom att presenteras här på bloggen.

Igår hade även Rönnby match, då vi ställdes mot Karlstad i Borgen och vann enkelt med 6-1, det var klasssklillnad mellan lagen och segern var aldrig hotad, tycker det är tråkigt att när man kommer som motståndare och har chans att kriga till sig en slutspelsplats så viker man ner sig när det väl kommer igång, det är sorgligt.
Vi genomför matchen väldigt bra och gör ett par riktigt fina kassar, vi spelar stabilt i försvarsspelet och Linnea var riktigt bra i kassen igår, kul att du är tillbaka! Och så tog vi tillbaka 4:e platsen som vi hade lånat ut till Pixbo, men det kommer bli tajt in på mållinjen om den där åtrovärda 4:an när serien avslutas, vi har 1 match kvar medans Pixbo har 2 kvar, så det gäller att göra vårt och krossa Bajen om 2 veckor och hoppas på att Pixbo tappar poäng i nån av sina matcher så är det klart.

Nu kör vi igång med en ny tränings vecka, och så vilar vi nu ihelgen vilket kan vara grymt skönt. För att sedan se till att göra vårt jobb och ta 3 nya mot Bajen nästa onsdag hemma i Borgen.

Slut för mig idag, släpper snart SM-truppen!! Kanske imorgon eller senare ikväll vi får se!

//Martin

2 matcher kvar, sedan börjar det roliga!!!!

Och så var det bara 2 matcher kvar av denna historiska första raka damelitserien innan det roliga och spännande slutspelet drar igång med kvartsfinalerna, vi ställs imorgon (söndag) mot Karlstad som kommer på besök till Borgen, detta Karlstad som chockade oss och nästan snuvade oss på 3 poäng i senaste mötet i Karlstad.

Har själv inte kunnat medverka på veckans träning då sjukdom satt stopp för det, men enligt rapporter så har det sett bra ut, onsdags träning såg riktigt bra ut med bra fart i 2 målet. Åter igen denna vecka så har det inte tränats på något speciellt utan fokus har åter igen lagts på att hitta glädjen i spelet precis som förra veckan.

Jätte kul att Linnea Bergman är tillbaka och vaktar kassen igen, kul för henne men också för hela laget. Du har varit saknad Linnea, välkommen tillbaka!! Hoppas du gör en stormatch imorgon det behöver du och inte minst laget!

Så nu ser vi framemot att få avsluta serielunken på ett posetivt sett och hoppas på 3 friska och sköna poäng mot Karlstad för att sedan kunna få en skön och behövlig spel ledig helg, nästa helg.

SÅ NU SÖR VI SEJER, GO TIGERS MOT GLOBEN!!

OCH KÄRA PUBLIK SE TILL ATT TA ER TILL K-BORG IMORGON, OCH GÖR ER RÖST HÖRD!!!!!!!

FORZA TIGERS.

Ps. Ikväll är det dax för Schlager Finalen och då håller jag tummarna på att Cara Cara Mia vinner, men varnar för Sonja Alden, samt att The Ark floppar!!! Ds.

//MN

Ledig måndag!!

Tja, jag hade tänkt skriva den här bloggen igår, men det kom lite annat i vägen, typ en länslagsmatch som vi vann mot ett blekt och inte alltför bra Råby med 5-11. Vi (Rönnby) hade träningsfritt igår (Måndag) vilket jag tyckte att det verkligen behövdes, för det har känts lite som om att vi skulle behöva vara ledig lite och vara ifrån varandra nu inför slutspelet som kommer.

Jag själv var jäkligt tacksam för ledigheten då jag har kännt mig lite konstig i både kroppen och huvudet, har varit allmänt trött och sliten och har nu också drabbats av feber och kräkning typ varje halvtimme, inte sovit speciellt mycket kan jag säga. Så min träningsvecka ser ut att sluta i sängen, men SÖR på som vanligt utan mig sejer, så ser vi till att plocka hem 3 friska mot Karlstad på söndag och förhoppningsvis säkra 4:e platsen (som ett antal experter) tippat att vi spelade bort mot Skellefteå sist, men det ska understryckas att Skellefteå inte är någon lätt motståndare speciellt inte om man lirar för att ta sig till slutspel och krigar för varandra.

Vi har nu 2 matcher kvar innan kvartsfinalerna drar igång, Karlstad och Hammarby hemma. Känns skönt att få avsluta serielunken hemma och få känna tryggheten hemma inför slutspelet, vilka vi får möta i slutspelet är ju inte klart ännu men jag skulle nog kunna lägga en slant på att vi åter igen ställs mot rävarna från Götet och Pixbo om inte nu något riktigt drastiskt händer på de 2 återstående matcherna. Det lär bli en grymt tuff kvartsfinal, där vilket lag som helst kan vinna men känner ändå att vi har ett litet övertag på Pixbo rent spelmässigt och formmässigt på de senaste matchern, men det komemr bli tufft, tajt och kanske lite småfult också, vem vet, eller hur Zicko?

Så sör hårt nu sejer på onsdag och torsdag och se till att få ordning på bitarna nu så tar vi Karlstad på söndag!

Och PUBLIKEN SE NU TILL ATT TA ER TILL K-BORG PÅ SÖNDAG OCH STÖTTA OSS DE 2 SISTA MATCHERNA NU, FÖR DET BEHÖVER VI, GÖR ER RÖST HÖRD!

Forza Tigers!

Ps.. Grattis till Rönnbys 92 tjejer som plockade hem föreningens första!!?? Sm-Guld, skönt att tillväxten är säkrad. Ds.

//Martin

Distriktslagets första match avklarad med betyget godkänt!

Igår spelade Västmanlands distriktslag HJ17 sin första träningsmatch inför det stundande SM då Råby stod för motståndet, tyvärr så var Råby tvungna att plocka in en hel del juniorspelare för at få ihop ett fullt lag. Så det var bara at köra på, vi startade matchen på 2 backpar, 2 centrar och 3 ytterpar då vi fick ett sent återbud på samlingen så tvingades vi till ett par ändringar samt att vi fick skicka en bil att hämta en center på träning med ett inte alltför glatt klubblag (Sorry heda och Lindgren). Matchen gav oss kanske inte så många svar som vi ville men, vi fick en del svar som jag inte tänker avslöja här. Vi genomför matchen helt klart godkänt, fast vi kan mera framförallt måste vi bli bättre i försvarsspelet och det är också det vi kommer att nöta lite på under kommande träningshelg i Kungsör. Vi har i alla fall ett grymt bra boll tempo i mellanåt, vilket var roligt att se! Vi skapar mycket framåt och vill framåt, det ser helt klart bra ut inför framtiden och fortsättningen. Och nu blickar vi framåt och närmast den stentuffa helgen som vi har framför oss, med tuff träning på fredag och sedan ett två dagars läger i Kungsör med träning,teori och två träningsmatcher mot Sörmland och Östergötland.

Matchrapport: Råby - Västmanlands Distriktslag HJ17 5-11 (1-4,2-4,2-3)

Period 1:
6.39: 0-1, #6 Adam Fernkvist, ass. #16 Daniel Wedholm
8.03: 1-1, Morgan Kalldin, ass. Andreas Molund
15.47: 1-2, #5 Johan Åhlberg, ass. #2 joakim Thörnroth
16.52: 1-3, #11 Max Carlsson, ass. #4 Markus Holm
17.09: 1-4, #18 Niklas Winroth, ass. #15 Ronny Hagen

Period 2:
2.40: 2-4, Mikael Lindberg, utan assist
6.41: U2 Västmanland #9 Linus Ekstrand (Hårt spel)
7.23: 2-5, #15 Ronny Hagen, ass. #16 Daniel Wedholm (spel 4 mot 5)
9.33: 2-6, #6 Adam Fernkvist, ass. #11 Max Carlsson
16.23: 2-7, #11 Max Carlsson, ass. #5 Johan Åhlberg
17.50: 2-8, #10 Andreas Karlsson, utan assist
19.30: 3-8, Daniel Lindholm, utan assist

Period 3:
0.18: 3-9, #9 Linus Ekstrand, ass. #16 Daniel Wedholm
4.38: 4-9, Andreas Molund, ass. Daniel Lindholm
8.58: 5-9, Pablo Benavidez, ass. Morgan Kalldin
15.22: 5-10, #16 Daniel Wedholm, utan assist.
17.37: 5-11, #16 Daniel Wedholm, ass. Andreas Karlsson

Västmanlands laguppställning:

 I målet: Andreas Antfolk, reserv: Robin Laakso

1:a femman:
Backar: Adam fernkvist
Martin Nilsson
Ronny Hagen
Daniel Wedholm
Andreas Karlsson

2:a femman:
Backar: Jack Kvist
Linus Ekstrand
Joakim Thörnroth
Niklas Winroth
Johan Åhlberg

3:e kedjan:
Max Carlsson
Wedholm/Winroth
Marcus Holm 

15 minuter som förstörde festen!

Hej alla glada läsare, sorry att jag inte har skrivit något på sista tiden men jag har haft lite att göra. Det är fullt upp nu med damlaget, jobbet och med länslaget.

Förra helgens match mot mästarna IKSU blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, då de 15 första minutrarna förstörde festen för oss, jag har aldrig i hela min tränarkarriär varit med om ett sådant passivt och dåligt försvarsspel som vi presterade mot IKSU i söndags, det går inte om man ska vinna SM-guld senare i april. Men nu glömmer vi det och blickar framåt istället och avslutningen på serien. Förresten så skrevs slutresultatet isöndags ironiskt till 4-6!! (vart har man sett det resultatet förut, SM-finalen kanske!!??).

Vi glömde snabbt IKSU matchen och veckan har rullat på bra, Yani (fystränaren) körde ett grymt monsterpass med tjejerna imåndags och jag är grymt imponerad av alla tjejerna som var nere och körde. GRYMT var ordet!
Tyvärr har vi drabbats av en del sjukdomar under veckan, då Bambi,sherry och nu Lunkan ligger hemma och är sjuka 4 timmar innan samlingen mot Skellefteå i eftermiddag, så det kommer att ske en del förändringar i eftermiddag. Även vår kära huvudtränare Örjan ligger hemma och är sjuk mitt i flytten, och han är också ett osäkert kort inför eftermidagen.

Annars har vi tränat på bra även onsdag och torsdag med bra fart under fötterna och en ny och härlig glädje, vi har inte lagt så mycket fokus på detaljer i spelet under vecka då vi känner oss trygga i det, trots de första 15 minutrarna mot IKSU. utan istället har vi lagt mycket fokus på att hitta glädjen i spelet för att det går inte och lira om man inte har roligt. Så nu är det viktigt att vi går in och har roligt i eftermiddag och försvara vår 4:e plats det är målsättningen nu de här tre matcherna vi har kvar, och vi ska gå för 3 poäng i eftermiddag, men det kommer att bli tufft tror jag vi kommer inte få något gratis, Skellefteå fajtas om att ta sig till slutspel och kommer kriga hårt för att göra en bra match, så det gäller att vara med FRÅN START!

SÅ NU SÖR VI, MOT 3 FRISKA POÄNG!

FORZA TIGERS........

//Martin