Går det att komma tillbaka efter 19-6, jo det tycker jag!

Ja, det var dagen efter igår (Måndag), och visst kändes det konstigt att komma ner till hallen igår. Och man blev ju påmind hela tiden också, då alla ville veta vad som hände. Ja herregud vi torskade med 19-6.

Så roligt/konstigt att alla verkar prata om vår torsk med 19-6, men ändå var det lag som torskade med 15-7, 13-4 lägg fokus på det då. Nej man vill bara prata om Salem och den pinsamma förlust med 19-6, kul att man pratar om oss, synd bara att det ska vara i negativ mening, tråkigt.

Vi bestämmde efter matchen i söndags att inte ha något plus/minus möte (Som vi annars har efter varje match), utan vi ville istället glömma det som var och blicka fram, nu närmast derbyt mot Tumba på lördag. Vi trummade på igår som vanligt, och det var riktigt roligt att se boysen igår, alla verkade riktigt hungriga och grymt taggade inför Tumba matchen (Som för övrigt lär får det jobbigt på lördag).

Vi har även lyckats spetsa till truppen ytterligare, då övergångarna nu är klara med Göran Strömberg, center från  FBI Tullinge och Marcus Magnusson, back också han från FBI Tullinge. Sedan var det kul och härligt att se Hella (Christer Häljeskog) tillbaka på banan igen efter sin time-out och Alhagy var tillbaka också, så det börjar se riktigt bra ut nu och får dessa herrar bara spela in sig lite så kommer det att bli grymt bra.

Tror inte förlusten av Mattias Khan kommer att vara så stor som folk säger, självklart är det grymt tungt att tappa en spelare som gör 50 poäng på 1 säsong, men vi respekterar Mattias val och självklart går studier och arbete före innebandyn.

Till er som sagt att Jonas Steffen är inne på sista versen, ja det är klart han är det. Därför spelar han i Salems IF, men han är grymt bra ändå, större hjärta för sporten finns inte, större vinnarskalle finns inte. Tar plats i vilket lag som helst i div 3 alla dagar i veckan, skulle lätt klara att spela elitserien också om han bara ville!

Skönt att vi inte är favoriter på lördag också, Tumba måste ses som favoriter då de ligger före oss i tabellen.
 
MOT NYA MÅL BOYS.

INGA SKUGGOR!

//Coach Martin

Mitt tips nästa omgång, och inför Vaxholm!

Tjena, ville bara presentera mitt tips inför nästa omgång i herrtrean, samt vad vi har för tankar inför Vaxholm borta imorgon (Lördag)

Nästa omgång:

Sumpan-Jakobsberg 4-4, ungdomliga sumpan tar sin första poäng i årets serie, då man i derbyt i norr får med sig 1 poäng efter en krigar match.


Vaxholm-Salem 3-6, Vi vinner för att vi är ett bättre lag än Vaxholm och för att vi har mer att ge efter Sköndals matchen, och för att vi har fått extra dagar att förbereda oss på.

Tumba-Bro, 2-10, Bro vinner rättvist mot Tumba som har stora målvaktsproblem och försvars problem, Bro vinner för att man helt klart är ett bättre lag och för att man har fler spelare som kan avgöra.

Bele-Sollentuna 6-4, Bele tar revanch för nynäsmatchen och visar att man är ett lag för toppen, man är bättre än vad nynäs resultatet visar, bör vinna för att vara ett topplag!

Sköndal-Nynäs 3-8, Serievinnarna leker med Sköndal i denna match då man uttnyttjar Sköndals dåliga försvarsspel, underskatta dock inte Sköndal!! Kanske kryss i denna match??? Eller!

Nynäs-Sumpan 9-2, Nynäs går på halvfart och vinner enkelt över det unga Sumpan och nykomlingar har fått en tuff start iår!


Ja, vad ska man säga inför denna match.

Vi har inte kunnat träna ordentligt då spelare varit borta p.ga jobb, sjukdomar och skador. Och ikväll (Torsdag) var vi endast 6 utespelare och 1 målvakt (Inlånad), och dessutom spelades det fotboll första halvtimmen, och sedan små mål, utan sarg. Tack så mycket för det (NI VET VILKA NI ÄR!), så att säga att vi är väl förbereda på uppgiften vore att skjuta sig själv i foten, det är vi verkligen inte.

Men vi kommer komma med gott självförtroende ändå när vi kommer närmare lördag och matchstart, vi är så pass rutinerade att det ska vi klara. Vi kommer komma till start med ett bra lag och det lag vi tror på just nu, vi presenterar 3 nya spelare i startuppställningen det är Göran Strömberg, center från FBI Tullinge, Niclas Hedstål forward som är tillbaka efter ett längre uppehåll samt Jesper Svensson som även han är tillbaka efter ett uppehåll. Ska bli kul att se vad de tre herrarna kan prestera nu mot Vaxholm.

Om motståndet kan jag inte säga så mycket, då det är premiär för oss mot Vaxholm, det jag vet är att det gäller att se upp med deras nr 12 Jeper Göransson (Mäktade med 40 poäng på 11 matcher i fjol) och respektera deras kontringar, Vaxholm vill gärna spela långt så det gäller att vara på tårna.

NU SÖR VI, MOT FÖRSTA 3 POÄNGAREN!

MATCHENS ORD: HELA VÄGEN!

Ps. helena Lundqvist tillbaka i Rönnby dock bara för att träna, riktigt bra. Men se till att bli kvar där och få tillbaka suget, du är för bra för att harva omkring i div 1 Ds.

//COACH MARTIN

Gratis SMS, ville bara tipsa er om det!

http://www.smslandet.se/?r=271801

KOLLA IN DEN SIDAN, BLI MEDLEM. BRA TIPS FÖR ER MED KONTANTKORT OCH SOM INTE HAR PENGAR FÖR ATT SKICKA SMS.......

//Martin

Superligan startat, nya matcher i helgen!

Balrog/Södertälje Botkyrka IK-Jönköping 5-1, bra start av balrog. Viktigt om man ska vara med där kring slutspelsstrecket. Nya målvakten gjorde det rikitgt bra tydligen, (Hånade honom för några bloggar sedan, men som sagt går bara på det jag sett och hört, sedan är väl kanske inte Jönköping en direkt värdemätare heller!!??)

Annars är den stora snackisen Mullsjös 3-3 mot Täby, riktigt grymt av Mullsjö efter underläge med 0-3. Holtz var tydligen riktigt bra. Känns ändå som en underskattning från Täbys sida, eller!!??

Kom på det nu, fan det är mycket gnäll på Balrog eller oj sorry, Balrog/Södertälje Botkyrka IK från min sida nu...(Undra varför!!??)

Annars så var det inga vidare skrällar i supertrean förra helgen, nya matcher i helgen. Där undertecknade skall se Tumba-Vaxholm på söndag (Vi har Vaxholm om 1 vecka), sedan bär det nog av till Huddinge och se Huddinge-Dalen i damernas elitserie, där min goda vän Örjans Dalen gästar nykomlingen Huddinge.

Annars så trummar vi på som vanligt ikväll, tyvärr känns det som att vi kommer att ha manfall ikväll då denna torsdags tid är värdelös för oss (Vår styrelse gick in och ändrade tid åt oss, utan att förankra hos oss först), men vi gör det bästa av situationen. Annars lägger fokusen på Vaxholm, och att få igång vårt spel och att få klart med de spelare som ännu inte är klara, samt att kunna göra klart med en ny målvakt också.

nej nu får det för f...n räcka för idag, två bloggar på 1 dag måste vara nytt rekord. Bra Martin.

Vi ses och hörs i hallarna......

Ps. Glöm inte derbyt i herrarnas div 3 den 4/10, kl. 12.00 i Skogsängshallen (Salem), Salems IF-Tumba GOIF Ds.

//Coach Martin

Håller med Jidhe för engång skull!!!

Från Jidhes blogg:


Kanske inte är så många som bryr sig ändå: Balrog - JIK 298 personer. Mullsjö - Täby 546 åskådare. Vips och vi tar två steg tillbaka på spelplanen
.

Jag beundrar de eldsjälar som lägger ner så ofantligt med tid på sitt favoritlag - och även fixar fram ett slagkraftigt gäng ute på banan - och så märker de att ingen vill se dem. Måste vara lika deprimerande som bankkrisen att vara kassör i Balrog - och räkna in 298 personer i en premiärmatch.

Detta har ju varit ett problem länge nu tycker jag, Balrog är inte lika aktraktiv att gå och se längre. Frågar man ute i skolor m.m så får man svaret, "Va Balrog, keff dåliga ju, alla bra är borta ju" (Tro mig jag får konstant frågan om jag är med i Balrog fortfarande, spenderade ändå 12-13 säsonger i klubben)

Jag förstår dom på ett sätt, "de" håller sig inom sin bubbla och försöker inte ens att nå ut till kommunen känns det som (Kan ha fel också, vad vet jag?), man borde sätta sig ner och fråga varför endast 298 personer ser en elitinnebandymatch. Vad har vi gjort för fel???

Nu vet jag att jag inte är rätt man att diskutera detta, men jag gör ändå det. För vad är det för mening med att ha en blogg annars, eller hur!!??

Jag lämnade föreningen för något år sedan för att jag kände att den sk. "Balrog andan" försvunnit, man såg bara sitt eget lags framgångar, det blev instängt och "familjen" tog över mer och mer. Man fick inte säga vad man tyckte m.m

Jag har ändå många goda minnen från klubben och har många gamla spelare kvar så jag önskar dom stort lycka till, er andra bryr jag mig inte om! (Ni vet vilka ni är)

Ps. Nu vet jag att jag kommer att få många arga kommentarer (Vilket för övrigt brukar vara rätt roliga), typ "vi bryr oss inte om dig heller" eller något sånt. Men då vill jag bara meddela att DET GÖR NI VÄL VISST EFTERSOM NI LÄMNAR KOMMENTAREN. Ds.

//Coach Martin


Premiären avklarad, resten återstår!!!

Ja, så var vi uträknade redan efter en match, "ni kommer få det svårt iår", "frågan om ni kommer hänga kvar" är några av kommentarerna vi fått efter bara!!! 1 match!!???

Ibland undrar jag vad folk tänker med? huvet eller arslet, klart vi vet att det kommer bli tufft i år, vi har inte sagt något annat. Det har ni helt rätt i när ni säger det, knallkorkar!!!! (ni vet vilka ni är), jag är så himla trött på att folk redan efter 1 match dömer lag (Jag har visserligen dömt ut Tumba redan innan serien drog igång, men jag står ialla fall för det, till skillnad från vissa andra), vi i laget tackar ialla fall för det. Jag menar herregud vilken sporre för oss, nu kommer vi bara kunna jobba ännu hårdare och bli starkare som kollektiv och att få knäppa igen käften på "experterna".

Nu är det bara resten kvar av serien, och vi tar med oss det posetiva från söndags matchen det faktum att vi vinner 2:a och 3:e perioden, tar vi bort de första 10 minuterna i första perioden så vinner vi matchen. Vi kommer under vecka att lägga mycket fokus på att få till vårt försvarsspel som var kastrull dåligt i söndags, även vårt Power-play kommer slipas till lite. Nya tag på torsdag på träningen.

Annars var det väl inga större skrällar i första omgången, kanske att Vaxholm torskade mot Bro (Som jag för övrigt tippat att vi kommer ha oss bakom), enligt rapporter så hade Vaxholm problem på målvaktsidan. Nu får vi en helgs ledighet innan matchen mot Vaxholm och vi får tillbaka spelare som varit borta p.ga semester och sjukdomar m.m. Så det kan ju inte bli sämre ialla fall.

EN SAK ÄR KLAR, RÄKNA ALDRIG BORT SALEMS IF.

//Coach Martin

Premiär nerver, nej då! Hedersam torsk 8-7

Så var premiären över och den slutade i en mycket hedersam förlust med 8-7.

Detta efter underläge med 6-1 efter 1:a perioden och så var matchen över trodde nog de flesta i Sköndalshallen denna eftermiddag. Men vi gick in i periodvilan med tro på oss själva att "fan boys det här kan vi vända", vi sa till varandra att vi ska vinna de 2 sista perioderna (Vilket vi för övrigt gjorde, 0-3,2-3) så får vi se hur långt det räcker.

Vi kommer till start med endast 10 ute spelare och 1 målvakt och vi gör det bästa av situationen och faller med flaggan i topp, de sista 40 minuterna är våra helt klart och jag blev lite förvånad att vi med endast 10 man kan pressa Sköndal och trycka ner dom så som vi gjorde i de 2 sista perioderna, vi var helt klart värda 1 poäng idag.

Nu tar vi med oss denna match till kommande vecka och så stämplar vi in på kontoret på måndag, för nu är vi äntligen varma i kläderna och äventyret kan rulla vidare. Vi får dessutom en helgs ledighet och kan förbereda oss ännu mera inför matchen mot Vaxholm den 27/9

TACK FÖR ERT HJÄRTA IDAG KILLAR, GRYM LAGINSATS!

//Coach Martin

SERIEPREMIÄR!!!!!!!!!!!

Så var det äntligen dags, seriepremiär och premiär förr oss i nya Supertrean. Vi är nykomlingar och ska möta Sköndals IK, vi startar årets serie med två bortamatcher då vi imorgon (Söndag) möter Sköndal för att sedan åka ut till vackra Vaxholm och match mot dom i tråkiga IF-hallen.

Skulle väl vilja erkänna att jag aldrig varit så nervös inför en premiär som denna, jag hade gärna sett att serien startat om 1 månad så att vi fått förbereda oss bättre. Vi har inte kunnat träna ordentligt då vi haft strul med träningstider m.m samt att vi haft folk borta p.ga. sjukdomar och arbete.

Vi har även idagsläget en liten målvaktskris då Jimmy åkte iväg på en semester på 1 vecka med familjen, Lasse är sjuk och Auregård måste arbeta så att vi får se vad som händer inför imorgon (Söndag). Vi har fått damma av en gammal räv, Jernberg som har ställt upp under veckan och stått i mål....Stort tack för det!

Det som ändå känns lite skönt är att vi verkligen är underdogs denna match då Sköndal är favoriter. Vi hoppas på att kunna komma till matchen med gott mod och mycket tålamod.

Vi ses i Sköndalshallen, hoppas jag. Vi behöver Salems folkets stöd nu! 14.45 kör vi igång!

Matchens motto: "TÅLAMOD GUBBAR"

//Coach Martin

Utmaningen blev utklassning!!!!

Så var matchen med stort M över! Derbyt mellan albyskolorna Kvarnhag och Grindtorp slutade i en förkrossande seger för Kvarnhagsskolan, 0-10... Siffrorna talar som ni ser för sig själva. Martin storspelade i mål, de TVÅ gånger han blev tvungen att agera. 

Trots skador på både ytterforwarden Peter och centern Hasse, kan dock vara så att deras kondition svek dem, kunde alltså Kvarnhag ta hem segern gåendes. Då Hasse svek,  fick Tobbe själv ta hand om centerplatsen och gjorde det med bravur. Yttern Carro och Tobbe hittade varandra hela tiden och kommer nästa gång, för motståndarnas skull, använda ögonbindel. Vi tror det blir bäst så.

Vår allsidiga spelare Fuat tog en mycket välförtjänt plats i första femman där han både spelade ytter och back utan misstag. Backen Per storspelade han med trots sträckning i baksidan från start.

På backposition gjorde Catta ett mycket bra arbete. Med tanke på att hon blev tvungen att styra upp alla misstag från rektorn Calle, som idag underpresterade rejält, kan man inte annat än att lyfta på hatten.

Förövrigt var det lagandan och spelkunnandet som krossade motståndet idag.

Vi tackar alla journalister, ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, en av männen på Socialdemokraternas vallista för att ni kom.  Och sist men inte minst tackar vi Södertälje/Balrog Botkyrka IK:s hedersordförande för ett väl utfört arbete. Du var precis som en bra domare ska vara under en match.. Osynlig! 

(SKRIVET AV PERSONALEN PÅ KVARNHAGSSKOLAN)

//Martin

Bra serieträff igår, vi är tippade högt iår!!!!!

Var iväg på serieträff för Herrar div 3 igår tillsammans med "Starre" i Solna och fick träffa domarna i årets serie samt våra motståndare, tycket mötet var helt okey. Det var nästa alla klubbar där, bara Bele och Tumba som saknades!!!???

Tycker det var bra att få se vilka domare som kommer hålla i pipan iårets serie och det var bra att man kunde träffas och diskutera lite, nu gjorde jag och Starre inte det då vi är nykomlingar i år och vi väljer at sumera serien efter halvtid istället. Vi ska försöka dra ihop en ny träff igen när det är halvtid i serien, då är vi också varma i kläderna!

Sett på diverse bloggar att vi (Salems IF) är tippade rätt högt upp i år, va kul att vissa tror på oss. Vi är tippade 3:a på nån blogg och 5:a på en annan, jag tackar för tipset. Vi ska göra vårt bästa och hoppas också att vi ska kunna klara det, kan vi ta en 5:e plats är jag riktigt nöjd då har vi gjort en bra säsong. Blir vi 3:a så kommer jag bli överlycklig, då har vi gjort en bragd och är värda Bragdmedaljen.

De meddelade (På träffen igår) även orsaken till varför IBK Gnaget drog sig ur serien, SPELARBRIST tydligen. Jag fattar ingenting, det måste ligga någonting annant begravt där. Jag var och såg när de lirade början på kvalet och då hade de typ knappt plats på bänken så mycket folk hade dom. Så jag tror att det är någonting annant.......

På fredag smäller det, kl. 16.00 Albyhallen. SLAGET OM NORRA BOTKYRKA. Gridtorpsskolan mot Kvarnhagsskolan (Min arbetsplats) ska mötas i en innebandy match som är större än en SM-final, större en Stanley Cup, större än VM, större än OS.

DET ÄR "GET KILLED OR KILL", DET ÄR "DÖDA ELLER DÖDAS"

SÅ GET REDY FOR RUMBEL.....................

Så har ni vägarna förbi, droppa in och kolla SLAGET OM NORRA BOTKYRKA!! 

//Coach Martin

Uppsala Cupen, strax seriepremiär!

Så var det över för iår, vi åkte i kvartsfinalen mot Grimsta AIK med 4-1, detta Grimsta som under turneringen var förstärkt med Superligans häftigaste coach namn Maimon Abdallha (Ursäkta stavningen) tyvärr lirade han inte kvarten mot oss.

Vi var helt enkelt inte tillräkligt hungriga och på tårna, sen är det svårt att komma tillbaka i en match om man efter "bara" 8 minuter har 0-3 i arslet, grimsta förtjänade segern just för att de ville mera. Sedan var deras målvakt riktigt bra!

Vi är väl rätt nöjda ändå trots allt, vi hade inte de bästa förutsättningarn inför turneringen och endast 10 utespelare medverkade. Vi fick de matcher vi ville ha i benen inför seriepremiären, bra genomkörare.

Vi stämplar in på kontoret imorgon (Måndag) och börjar lägga fokus på seriepremiären mot Sköndals IK, äntligen drar vi igång. Hoppas vi inte gör någon besviken denna säsong, vi SKA hålla oss kvar iår och etablera oss.

Kul att vi är tippade 3:a i serien av Nynästränare, tackar för det. Men det är inget vi lägger någon fokus på utan vi har målsättningen klar det är att HÅLLA OSS KVAR. Nynäs tog en rejäl skalp i helgen då man vann sin egen träningsturnering och där man b.la slog tillbaka Farsta IBK, det är starkt, imponerande.

Rankar Hagundas juniorer (Vi mötte de i helgen i cupen, vi vann med 5-3) som ett av sveriges bästa juniorlag, de är grymma. De tror verkligen på vad de gör och har en tydlig spelide, kör hårt killar och lycka till!

För övrigt så gick ju domarstatusen i Uppsala Cupen att diskutera iår igen, undrar bara om de dömmer efter samma regelbok som alla andra domare ute i Sverige???

Vi hörs av senare, ha det så länge!

//Coach Martin

Spelschemat klart, personalmatch innebandy!

Såg att spelschemat för supertrean är klar, och att vi (Salems IF) inleder borta mot Sköndals IK, äntligen börjar det rulla igång.

Det lär bli en tuff och lång säsong, och hoppas vi kan vara med och fajtas ordentligt. På lördag bär det av till Uppsala för Uppsala Cupen och det riktiga avstampet inför div 3 säsongen, hoppas vi får bra och tuffa matcher i benen så vi kommer väl förberedda den 14/9. Vi skall möta Hagunda dock deras utv. lag (2-2 mot dom förra säsongen) men hoppas vi kan stå upp bra.

Serieträff på förbundet den 9:e September för alla div 3 tränare och domare, ska bli kul att snacka lite skit innan det dra igång och tycker det verkar vara ett bra sätt att starta säsongen på. Hoppas bara att det kommer ner folk också hörde att det inte var så många som anmält sig.

Vad tror vi om div 3 denna säsong då, ja vi är ialla fall inte FAVORITER. Det har ju redan Nynäshamn gått ut och sagt att de ska gå igenom serien, så varsågoda. Skön press ni sätter på era spelare, de storsatsar ju så att jag skulle bli mycket förvånad om de inte tar klivet upp.

Ingen har tippat oss bland de 5 första, va bra det passar oss utmärkt. Vi har ju ingen större målsättning heller, bara det att vi ska hålla oss kvar och ta en match i taget, vi sumerar efter jul så får vi se vart vi ligger!

Annars är mitt tips:

1. Nynäshamn  (Storsatsat,bred trupp)
2. Bele Barkarby (Bra mix i laget, unga?)
3. IBK Handen-VH (Ung trupp, fördel av parketten i Torvalla?)
4. Vaxholms IBF (Ser bra ut på pappret, kan det gå vägen?)
5. Salems IF (Rutinen avgör, många hugriga, bra lagmaskin)
6. Sköndals IK (Hade svårt förra säsongen, mera hungrigt iår)
7. Sundbybergs IK (Ung trupp, orkar de?)
8. Jakobsbergs IBF (Åldersmännen från Jakan, kan få det tungt)
9. IFK Sollentuna (Ingen större koll, bör Vi ha bakom oss)
10. Bro IK (Såg tunga ut i DM förra helgen, inte direkt imponerande)
11. Tumba GOIF (Har det värvat något?,bör göra detta annars är det godnatt)


Nu är detta bara mitt tips, och nu ger jag säkert mina motståndare bra sporre att knäppa mig på näsan. VA BRA, HOPPAS NI GÖR DET, så kanske det kan bli en grymt bra serie iår med mycket tuffa fajter!

Vi ses igen efter helgen, måste börja hålla igång för imorgon är det träning med personallaget (Kvarnhagsskolan) inför innebandymatchen mot vår konkurerande skola (Grindtorp). Vi lirar mot dom nästa fredag 12/9 kl.16.00 så ni som har vägarna förbi Albyhallen droppa in och se slaget om ALBY.

Ps. jag kommer att både coacha och stå imål för Kvarnhagslaget Ds.

//Coach Martin

Det har hänt lite sen sist!

Ja det har hänt lite sen sist jag skrev. Vi har förlorat en träningsmatch mot Hammarbyhöjden med håll i er nu 11-12!!!!!!, vi har spelat DM där vi vann gruppen och gick vidare till nästa omgång, och där kommer vi att ställas mot Veddesta Finska IBK (Div 4) ingen aning vad det är för lag, spännande!

Det roligaste är att om vi vinner den matchen så kommer vi att få spela mot Farsta IBK, grymt roligt. Inte varje dag man får möta div 1 klubbar och hemma i Skogsäng också, hoppas vi kan locka dit bra med folk också. Nu ska vi bara vinna matchen mot Veddesta.

Vi har drabbats av ett grymt bakslag inför säsongen, Mattias Khan måste p.ga regelverket kliva av Salems IF, då han är domare också så får han inte döma och spela samma serie och han väljer därför att hoppa på Huddinge IBS i div 2 för att kunna fortsätta sin domarkariärr, det är naturligtvis oerhört beklagligt och vi är givetvis besvikna. Men liviet går vidare och vi får trumma på ändå, nu är det bara någon annan som ska kliva fram. Vi står inte och faller med en spelare, men visst är det grymt tungt att tappa en spelare som förra säsongen producerade 53 poäng. Vi önskar Mattias all lycka till och hälsar honom välkommen tillbaka igen nästa säsong.

Vi drar iväg till Uppsala i helgen som kommer för att lira Uppsala Cupen, ska bli grymt kul. Det är en riktigt bra turnering med bra organisation och bra värdemätare inför seriepremiären den 14/9 borta mot Sköndals IK.

Hoppas vi ses den 14/9 ute i Sköndalshallen kl. 14.45 är det nedsläpp, se till att vara på plats!

//Coach Martin