Tränarnas tips Damelit och MITT!






Sluttabellen enligt tränarnas tips 
  1. Balrog B/S IK
2. Pixbo Wallenstam IBK
3. Iksu
4. Rönnby IBK
5. Endre IF
6. IBK Dalen
7. IBF Falun
8. Täby IS
--------------------------------------
9. Örnsköldsvik IBK
10. Kais Mora IF
11. Karlstad IBF
12. IBK Boden
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
13. Skellefteå Innebandy IF
--------------------------------------
14. IBC Engelholm

Årets tränare har fått siga sitt om årets damelitserie och här har du den listan, jag tror däremot att tabellen kommer se ut på ett litet annorlunda sätt.

1. IKSU
2. Balrog
3. Rönnby
4. Pixbo
5. Dalen
6. Endre
7. Falun
8. Ö-vik
9. Karlstad
10. Täby
11. Boden
12. Engelholm
13. KAIS Mora
14. Skellefteå

Slutspelet är naturligtvis ovisst att siga om, men jag tror ialla fall inte att Balrog kommer att spela final i år heller men jag kan ju ha fel också. Kanske dags för Balrog?, ny final mellan Pixbo-IKSU kanske? (Kom inte ihåg vart ni såg det först!!)


//Martin

3 nya poäng ihelgen....ÅRETS MATCH!

Vi tog 3 nya poäng ihelgen då vi vann med 12-5 mot Lövhagen ute i Nynäshamn, och jag kan säga att det var klassskillnad mellan lagen, vi borde nollat Lövhagen men en dålig inställning och passivt spel så fick dom göra 5 mål. Sedan borde vi vunnit större tycker jag då vi inte saknade chanser, sedan får vi en hel del hjälp med domsluten också och får spela större delen av matchen i Power-play, domsluten var under allkritik ska sägas, åter igen!!! brukar inte klaga på domsluten när jag vinner men det var fan inte bra asså......

Ikväll tar Djurgårdens IF ett större kliv närmare SM-Guldet då man slår tillbaka AIK på ett fullsatt och hett Råttsunda i årets derby, man vinner med 2-1. Årets derby är det viktigaste av alla andra derbyn och borde därför räknas in som det bästa också (Dock efter matchen). Hoppas på en mycket välspelad match med mängder av chanser och tuffa närkamper och så hoppas jag på att man sparkar ner Obolo och visar vart skåpet ska stå och hälsar honom välkommen till Stockholm och hans första derby men framförallt så ska man bevisa att "STOCKHOLM TILLHÖR OSS"

Forza DIF mot rubbet.

//Martin 

GNÄLL,GNÄLL......3 nya i helgen

Sista passet inför helgens match kör vi ikväll, vi tränar ju bara två innebandypass i veckan så är det när man spelar i div 4, men det är inga problem det går bra. Imåndags såg det väl helt okey ut, tycker det var bra fart både på övningarna och på 2 målet och så var det som vanligt på 2 målet, Gnäll, gnäll......

Truppen börjar så sakta komma tillrätta nu, trots att vi redan haft premiär så känns ändå denna match som vår premiär då vi haft en helg uppehåll. Så det är bara ta nya tag och börja om från noll igen, vi åker ut till Gröndalshallen (Nynäshamn) för att möta Lövhagens IBK som lite överraskande fick stryk mot Källbrink och jag kan lova att vi kommer att få sota för den förlusten, så det gäller att vara på tårna från början och inte börja som i premiären med att släppa in 0-2 direkt för då får vi det jobbigt. Vi har haft lite sjukdomar i truppen under veckan men hoppas att de är på bättringsvägen, annars så känns det riktigt bra inför lördags matchen.

Vi kommer komma till start med (min förhoppning) 18 ute spelare och 2 målvakter, får se hur det ser ut på kvällens träning.

Hade tänkt ge mig på en tippning av årets damelitserie, men efter att ha sett Balrog i träningsmatchen mot Örjans Dalen för 1 vecka sedan så är jag osäker på om jag ska tippa Balrog som mästare, nej tror inte det!
Nu ska man kanske inte höja på ögonbrynen för mycket då det är tidigt på säsongen, men det jag såg av Balrog var inte bra, nu saknades väl i stort sätt bara Hermine och Balrog var stundtals utspelade av ett mycket intressant Dalen, kan väl säga så här att Örjan och Dalen fick Balrog precis dit dom ville. Fia Pettersson var mycket darrig i kassen och man hade stora problem i det defensiva, nej skärpning Balrog om det ska bli någon final som ni för övrigt missat de senaste 4 åren...... så jag håller nog igen min tippning tills vidare men jag lovar att jag ska ge mig på en lite senare, tränare Mange och Ludde har en del att fundera på. Och jag menar fortfarande att det var fel coach som fick "sparken".  

Let the fight begin....

Ps. Hade tänkt kommenterat det lagledare Bernt Wendelstig (Balrog) sa till mig på läktaren i samband med träningsmatchen mot Dalen, men gör inte det. Herre gud vuxen människa och beter sig som en 3 åring Ds.

Slut för nu!

//Martin


Ny vecka med bra träningar och dålig bortförklaring!

Så var en ny vecka igång igen och vi har börjat förbereda oss inför helgens match, igår såg det riktigt bra ut på träningen, bra fart och många som var spelsugna efter helgens uppehåll. Nu saknades det 8 spelare igår men vi fick ändå ihop 15 spelare och kunde trumma på ordentligt med 2 målet, lite små grinigt var det med det är ju så det ska vara. Det ska vara krig på träningen men sen när man sitter i omklädningsrummet så skakar man hand med varandra och är polare igen.

Ligacupens slutspel lottades igår och det blir en intressant match i Balrog mot AIK och Västerås mot Warberg, ska bli grymt spännande att följa Västerås iår, jag tror att de kan hota mästarna Warberg ialla fall i hemma matchen, sedan tror jag att Balrog slår ut AIK, eller jag hoppas ialla fall det....ha ha.

Caperio är sura för att man fick spela Ligacupen i Finspång och man klagade på att arenan såg ut som en arbetsplats och man kunde inte parkera och när man kom in i hallen så stod det några bygggubbar och diskuterade ombyggnaden, en fråga bara, var det därför ni blev utslagna eller? Bättre bortförklaringar har man ju hört i sina dagar, men den här tar priset asså. Kanske inte är bättre än så här iår och att spela i Globen kanske bara är en dröm, man kanske ska sätta upp som målsättning att försöka hålla sig kvar i år vad vet jag.

Men skyll för f...n inte på arenan att den är dålig m.m, det är ju på banan man ska göra det.

SLut för idag......

//Martin

Ligacupen drar igång!

Ikväll drar den exotiska ligacupen igång....WOW eller?

Nån som har fattat att den drar igång eller, känns lite som vanligt kalkon över det hela jag menar hur kunde t.ex Älvstranden och Landskrona få en inbjudan...men hallå? Kommer dessa lag att göra livet surt för superliga lagen, nej skulle inte tro det.

Sen kan jag inte fatta att matchen mellan Balrog och Jönköping ska spelas i Jönköping med Balrog som hemmalag men med Pixbo som arrangör, hallå kan någon förklara det för mig, och sen spelas de andra matcherna i gruppen i Göteborg, jag menar det är ju trots allt en kostnad för Balrog att resa till Jönköping och spela för att sedan åka till Göteborg och spela, får man någon ersättning för det?

Gör detta sporten mer aktraktiv, ingen aning jag vet inte, kan ju bli det kanske??

Det var bara några av mina tankar och funderingar som ploppade fram när jag låg och försökte sova

Slut från mig......

//Martin

Ny vecka och uppehåll direkt KALKON FÖRBUND!

Så var en ny vecka igång igen och vi ska träna på ikväll efter helgens match som vi vann med 9-4, och nästa helg är det tydligen ledigt, vi är match lediga. Helt jäkla otroligt tycker jag, hur tänker förbundet asså......KALKON när vi väl har startat ja då är vi ledig direkt! Ett jäkla skämt för mig.......Måste kunna lägga serien på ett bättre sätt, inte vet jag!

Vi har väl en hel del att gå igenom ikväll på träningen efter helgens match, är inte riktigt nöjd med vårt försvarsspel och hur vi beter oss i vissa delar av planen, men annars så är det väl helt klart godkänt, jag menar det är okey att vinna trots att man är dålig. Nu ska påpekas att Källbrink är ju inte seriens bästa lag och vi borde vunnit större.

Helgens ledighet är ännu ett misslyckande från förbundets sida tycker jag, för att inte tala om domarnivån det snackas mycket om domarnivån på damelitserien och jag håller med Örjan,Kimmy,Mange och Curt, det är för dålig helt enkelt. När det väl kommer upp bra domare till Damelitserien ja då plockar herrarnas elitserie direkt in dom att dömma herrarna, vad sänder det för signaler till de som håller på med damidrotten, ska daminnebandyn bli mer erkänd så bör man ialla fall kunna få behålla BRA DOMARE, det är ju ett steg i utvecklingen men det behövs också fler profiler och bättre lag.

Bort med kalkon domarna i både stockholm och övriga innebandy sverige......borde finnas större utbud av domare, det kan ju inte vara sån kris i domarsverige eller?

//Martin

Seger i premiären trots mardrömsstart

Så var premiären avklarad och vi vann direkt hemma i Skogsängshallen slog vi nykomlingarna Källbrink med 9-4, trots mardrömsstart med 0-2 i baken efter några minuter lyckades vi ändå ta med oss 3 poäng i premiären.

Domarnivån diskuteras på damsidan och jag kan hålla med om att den är på kalkonnivå, och det är domarnivån i Stockholmsinnebandyn också.

Men nu tänkte jag ialla fall bara njuta av livet, efter att ha fått det förslaget från herr Sjöstrand.

Slut för mig tillsvidare, orkar inte skriva något just nu.

//Martin

Seriestart och bitter tydligen!

På lördag drar det igång hemma i Skogsängshallen, Serie premiär äntligen! Efter 10 träningsmatcher så får vi äntligen visa vad vi går för och sätta nivån direkt på serien. Det har rullat på bra i veckan och sett helt okey ut på träningarna, men åter igen en premiär är alltid en premiär.....

Tydligen är jag bitter, säger som Tony Rickardsson (aka. Robert Gustavsson) "JAG ÄR INTE BITTER" varför skulle jag vara det? Men jag har ialla fall lovat mig själv att inte älta allt gammalt utan bara kolla framåt och ta nya tag för jag vet vad jag har gjort och åstakommit i min karriär så här långt, sedan om folk tycker att jag inte GJORT ett skit får stå för dom, men åter igen ta det med mig personligen!

Vi får starta hemma på lördag, skönt att kunna få sätta prägel på hemmaplan direkt, det är viktigt. Hoppas att vi kan fortsätta på den positiva trenden vi är inne i, med bra spel. Vi kommer komma till start med 15 ute spelare och 2 målvakter på lördag.

Orkar inte skriva så mycket mera just nu, utan kom ner till Skogsäng kl.10.15 på lördag så kan vi ta ett snack då...he he

//Martin

Pajas, negpåse dock med "erfarenhet"

Balrog juniorernas gästbok:

Inne Bandy:  Martin Niemninen, vilken pajas kille han är - vi som sett honom på nära håll och "in action" vet att han snackar gärna, men när det gäller att backa upp eller fullfölja allt snack brukar det vara tunnare.......men vem vet han kanske har rätt ..... men är det som det brukar så är det mest en massa luft, vilket ju ligger i linje med hans kvalitet som tränare.....seriös ??? nä skulle inte tro det, vilket ju uppenbarligen iallafall en elitklubb insett,.........mycket snack men tomm i "innebandy"bollen

Läktaren: Grattis till Guldet i Cupen grabbar! Nu visar Ni att Ni kan även om Ni tidigare blivit nedskrivna av somliga negpåsar med "erfarenhet"....


Känns kul att få mycket uppmärksamhet på diverse gästböcker, bloggar och kommentarer. Kul att vara tillbaka i Stockholm igen och kunna sätta käppar i hjulet direkt verkar det som, det är mycket snacka om vad som ska göras och vad som har gjorts. De som skrivit detta på gästböckerna verkar vara bittra sura innebandyspelare som jag måste haft med att göra känns det som, men tillskillnad från mig så verkar de ialla fall inte VÅGA stå för vad de skriver då de gömmer sig bakom ett på hittat namn hela tiden, det brukar vara så med små små människor

Kalla mig gärna PAJAS, NEGPÅSE men gör det helst mellan fyra ögon, var inte en sån feg j...el, TA DET MED MIG PERSONLIGEN ISTÄLLET, vore trevligare om du du förstår vad jag menar.

Eller du kanske måste ha med dig MAMMA OCH PAPPA ATT HÅLLA I HANDEN DÅ?

Slut för idag!

//Martin