Vi gick All-in och vann fullpott!

Matchen mot Nyfors under lördagen tog vi ett jätte kliv framåt, vi spelade precis så som vi ska spela. Vi gjorde Nyfors fruktansvärt dåliga, och det är så här bra vi ska vara.

Vi pratade mycket under vecka som va om att ta för oss, och att skjuta i rätt läge, vi ville verkligen vinna den här matchen för att stärka vårt självförtroende. Vi gick verkligen all-in och tog hem fullpott.
Jag är grymt stolt över sättet vi genomför matchen och hur vi hela tiden trummar på och håller ett högt tempo matchen igenom.

Jag vill passa på att lyfta fram kollektivet, det är där vi vinner matchen. Vi är ett bättre kollektiv än Nyfors, vi har fler matchvinnare. Extra kul att "Mogge" får komma in och stänka in sin första A-lags kasse också, han jobbade oerhört hårt när han väl kom in och visar att det kan bli tufft för mig att ta ut ett lag i framtiden.

Vi vinner matchen med 10-1 och i ärlighetens namn så kunde siffrorna varit större, för Nyfors var inte bra. Vi gjorde dom dåliga för att vi ÄR SÅ HÄR BRA!

Nu känns det som att vi är på rätt väg och jag hoppas att vi kan bibehålla det här som vi nu har påbörjat, till söndag lär det bli tuffare när Gnesta kommer på besök till borgen.

VÄL MÖTT SÖNDAG DEN 30:E KL. 14.30 I VÄSTERGÅRDSHALLEN

Forza Tigers!

// Coach MN


Nu börjar vi blicka uppåt!

Veckans träningar är över och Katrineholms matchen lagd till handlingarna, nu blickar vi framåt och uppåt. På lördag gästar vi Nyfors IK och vi går självklart för 3 poäng, de nya spelarna börjar sakta men säkert komma in i laget och vi börjar sakta men säkert få fart på vårt spel.

Under veckan har vi jobbat mycket med att försöka hålla högt tempo på 2 målet och i övningarna, samt att vi lagt fokus på att försöka skjuta när vi får läget. Mycket direktskott har vi tränat.

Vi kommer komma till start med 3 kedjor och 2 backpar, men det lutar åt att vi kommer starta på 2 femmor just för att få igång farten och tempot. Nyfors är klara favoriter i matchen och vi måste spela med högt huvud och vara på tårna, vi FÅR inte slarva i mittzon och inte dra ner på tempot för att BJUDA in Nyfors i matchen.

LEDORDEN TILL MATCHEN BLIR:

# Hårt arbete matchen igenom!

#Ta för oss!

#Hålla oss på banan!

#Slarva inte!

NU GÅR VI FÖR 3 POÄNG BOYS!!!!! BRING IT ON

Forza Tigers!

// Coach MN


Trummar på ikväll igen

Träningen i måndags såg jäkligt bra ut, mycket bra fart och koncentrerat. Vi jobbar vidare som vanligt ikväll, spelet stämmde inte riktigt mot Katrineholm men vi hämtade hem 3 härliga poäng ändå.

Kvällens träning kommer vi försöka fortsätta på den inslagna vägen med högt tempo och pigga fötter, vi jobbar vidare med spelet. Känns som att vi är på rätt väg, det tar alltid tid för en ny tränare att sätta sin prägel på laget och för spelarna att anpassa sig till hur jag vill ha det.

Ny roadtripp på lördag då vi gästar Nyfors IK i Eskilstuna, kommer bli en riktigt tuff match för oss, Nyfors har full pott så här långt. Som vanligt har jag ingen större koll på detta Nyfors (Det retar mig!!), vi lägger fokus på vad vi själva måste förbättra om vi ska åka hem från den matchen med någon poäng.

FULL FOKUS, NU SÖR VI!

Forza tigers

//MN

3 poängen var viktig,men spelet stämmer inte!

Söndagens match borta mot Katrineholm vanns av Telge med 6-5 efter mycket om och men och mycket slit. De 3 poängen var viktig och det är jag mest nöjd över att vi åker och hämtar hem det.


Men spelet fungerar inte och jag är inte alls nöjd med hur vi spelmässigt genomför matchen, Tycker att vi borde avgjort matchen tidigare då vi har 3-1, vi spelar riktigt bra fram till 3-1. Vi måste spela enklare och ta det lungt när vi har ledning och inte spela långa bollar och tvingas att börja om.


Sedan slarvar vi och gör enkla misstag och är inte med i deras kontringar, vi står och sover helt enkelt. Vi måste vara mera på tårna, det var ett jäkla svårspelat golv vi spelade på också och enligt domarna var det svårdömt också!


Domar insatsen går också att disskutera och det är helt horribelt att vi inte får med oss 2 straffar, vi kommer igenom och förbi backlinjen för att sedan bli bentacklad av Katrineholms målvakt som kommer utrusande domaren friar och Katrineholm vänder spelat och gör mål.


Andra gången är det ett slag bakifrån som vi visserligen får frislag men som domaren menar att vi kommer ur läget och inte bedömmer det som straff!!?? Men herregud, varför vi kommer ur läge är för att vi blir bort tryckta och får klubban halft söderslagen.


Nu tar vi nya tag i veckan och sätter 2 bra träningar för att lägga fokus på Nyfors matchen kommande lördag, en match där vi helt klart måste vara mera på tårna och spela betydligt enklare för att vi ska plocka hem nån poäng i den matchen.


Nu tittar vi bara uppåt boys och SÖR!!!!!!!!!


Forza Tigers!


// Coach MN


Nu vänder vi blad!

Helgens drabbning borta mot Katrineholm ska ses som en premiär efter nederlaget mot Strängnäs sist. Vi har pratat igenom söndagens match mot Strängnäs och kommit överrens om att börja om från start.

Vi vänder blad helt enkelt, nu börjar serien har vi sagt. Vi har trummat på bra i veckan det har varit högt tempo och koncentrerat.

Vi kommer komma till start med nästa samma lag som mot Strängnäs, spelarna är värda det tycker jag.
Vi är ute efter revanch, för så dåliga som resultatet visade är vi inte.

Vi har pratat igenom Strängnäs matchen och kommit överrens om att vi ska jobba stenhårt på söndag för att bärja första 3 poängaren,

vi kommer sälja oss dyrt. 2 nya spelar kommer göra debut på söndag, det är målvakten Jimmy Pettersson som vi värvat från Salems IF,

samt Josef Celik från Södertälje Rockets.

De 2 har sett riktigt bra ut på träning och det ska bli riktigt spännande att få följa dom i Telge tröjan, ni är varmt välkommna boys.

Jag hoppas att vi kan bibehålla farten och det höga tempot till på söndag, jag kommer att starta matchen på 3 kedjor och 2 backpar och det jag vill av dessa herrar är att det jobbas stenhårt och att alla gör ett jäkla jobb FÖR LAGET!!!!

Nu sör vi boys mot 3 poäng!

Forza Tigers!

// Coach MN


Vi blev straffade och överkörda!

Söndagens premiär slutade innan den hade börjat, vi hamnar tidigt i ett 0-4 underläge och matchen är förstörd. Vi orkar inte resa oss utan viker ner oss fullständigt och sviker varandra. Vi förlorar premiären mot ett mycket bra spelande Strängnäs med 13-4. Jag vill ändå påpeka att det är vi som gör Strängnäs bra, självklart går det inte att snacka bort 13-4 i baken. Men vi gör oerhört mycket misstag och det straffar dom oss på, vi slarvar mycket i uppspelsfasen och spelar bollarna i handen på motståndaren. Det får vi inte göra om vi ska vara med och slåss däruppe.

Ska vi lyfta fram något bra så är det vår andra period, stundtals så ser det bra ut och vi skapar mycket, men får inte in bolluslingen. Vi var helt enklet för dåliga, och det var pinsamt stundtals. Vi kommer att snacka igenom allt under veckan och lägga den här matchen till handlingarna för att blicka framåt, vi kan inte lägga oss ner och dö. Det är många matcher kvar och det kan inte bli sämre. Vi ALLA måste ta ett ansvar och spela för laget, det kommer jag också kräva. Vi tar onödiga utvisningar och drar på oss 5 minuter, 10 minuter och rött kört för SNACK, DET ÄR INTE ACCEPTABELT! Det måste vi sluta med!

För att citera en känd hockeytränare: "Vi var inga nobelpristagare idag direkt" slutcitat.

Nu trummar vi på under veckan och sätter två bra träningar med bra fart och glädje, så tar vi Katrineholm på lördag!

Forza Tigers!

// Coach MN


Fjärilar i magen?

Veckans träningar är över och på söndag gör jag debut (På riktigt) som ansvarig för Telge SIBKs herrar, det har varit ett par tuffa veckor/månader fram tills nu.

Jag känner att jag har koll på laget och att jag tagit ut rätt boys för uppgiften, och det ska bli grymt kul och spännande att få leda det här laget iår. Gårdagens träning var kanske inte den bästa innan match, det var rätt dåligt tempo och rätt dålig inställning till uppgiften, mycket fel pass och okoncenterat. Men det positiva är att det bara kan bli bättre på söndag.

Fjärilar i magen brukar man säga innan man går in och gör sin första match, det är inget jag tänker på idagsläget.
Men det kommer säkert att smyga in sig på söndag, vad vet jag.

Hur som nu SÖR VI BOYS!!!!!

Väl mött på Söndag, kl.13.30 är det avslag i klassiska Västergårdshallen!

Forza Tigers.

//MN

Seriepremiär på söndag!

Tja, Saxat från Telge SIBK hemsida:



Denna vecka har herrlaget seriepremiär hemma i Västergårdshallen, Då Strängnäs kommer på besök. Söndag kl.13:30 smäller det.

Vi kommer därför att bjuder er läsare på Coach Nieminens tankar inför premiären och inför matcherna iår.

Tjena Martin, hur är läget så här 7 dagar innan premiären ?
Jag har en bra känsla inför söndagen, vi fick 3 bra matcher i benen i går (Söndag) då vi spelade DM och vann gruppen rätt solklart, det var rätt dåliga lag med måste jag säga. Vi vet vart vi står, vi känner oss grymt laddade och vi är bra hemma i Västergård, det kommer bli vår BORG, sen är det alltid kul att möta en av favoriterna direkt också

Ni har ju inte gått ut med någon större målsättning iår, varför?
Vi har sagt att vi vill bli bättre än förra säsongen då blev vi 4:a, inom gruppen har vi gjort klart målsättningen men den håller vi för oss själva inget vi går ut med, men självklart vill vi vinna varje match och då vinner vi ju serien, men allt kan hända och jag tror att första matchen blir oerhört viktig för att få en bra start.


Vilka är favoriter till serie segern då?
Jag är ju ny för säsongen och har ingen större koll på lagen, men vi har mött Trosa 2 gånger på försäsongen och det jag sätt så anser jag att de blir STORA favoriter till segern, tror även att Strängnäs ska vara med där uppe också.

Ni har ju inför denna säsong fått behålla större delen av truppen, men också försträkt med ett par spelare. Hur har det gått för dem ?
Det var viktigt för mig när jag skrev på för Telge att vi fick behålla stommen, och jag är grymt nöjd att vi fått göra det. Alla nya har blivit oerhört bra bemötta av sina lagkamrater och vi har redan nu en fantastisk lagsammanhållning, resan till Falun vi gjorde var också viktig för att spättsa samman gruppen men även DM i söndags var bra.


Har du laget klart för söndagen ?
Nej, inte till 100 %. Det är fortfarande några småjusteringar som ska slipas till under veckan som kommer, men som jag sa tidigare jag har en bra känsla. Jag tar ut det lag anser är bäst för dagen och som jag tror på, de spelare som inte blir uttagna blir säkert besvikna. Men de är bara hänga på och stötta de som spelar och jobba för laget. LAGET GÅR ALLTID FÖRE JAGET!


Vem ska vi på läktaren kolla in extra mycket på söndag ?
Ni ska nog hålla ögonen på backen med nummer 12 på ryggen Oliver Engvall född 1995 och är en grym talang som kan bli hur bra som helst, bra skott och bra blick för spelet och ett oerhört lugn, ser ut som om han spelat seniorinnebandy hur länge som helst men herregud killen är född 95. Sedan tror jag att hela vår 1:a kedja kommer glänsa på lördag, kolla in ”Kerkkis” underbara passningar!

Okej, då tackar vi för att du tog dig tid, och lycka till på söndag
Tack, hoppas att det kommer många och tittar, och FORZA TIGERS!!!!!



Gruppsegrare i DM, nu väntar seriepremiär mot Strängnäs!

Gårdagens DM grupp spel vanns rätt enkelt av oss i Telge, utan större problem och med ett mycket väl fungerande försvarsspel tog vi oss i genom gruppen med 3 segrar (7-0, 3-1 och 7-3, och med en målskillnad på 17-4) och nu väntar stora och mäktiga Södertälje Rockets (Som för övrigt tränas av förra Balrog bekantingen Bruno Lundberg) i kvartsfinal, och självklart är vi STORA STORA underdogs, men med rätt inställning och med vårt fungerande försvarsspel hoppas jag att vi ska kunna ge Rockets en match!

Gårdagens första match avslutades dock med en mindre domarskandal (tycker jag), en fullständig pinsam domare som tydligen ville visa att han som domare har makt, mängder av tveksamma utvisningar (Åt bägge håll) rött kort och en kollega som inte fattade någonting (och som för övrigt valde att be omursäkt till mig efter matchen, det var starkt gjort tycker jag) jag tycker det borde varit 2 röda kort dessutom

Jag försvarar inte mina spelares aggerande, men deras spelare kommer från båset och tar stryptag på vår spelare som bara försöker komma loss och sedan hotar han mig med avstängning då jag bara ville veta varför endast vår spelare får rött kort! PINSAMT.

Nu blickar vi och ser framåt mot seriepremiären där en av favoriterna Strängnäs väntar på söndag hemma i Västergård, vi trummar på idag (läs måndag) och på onsdag med att finslipa de sista små detaljerna, för nu är det på riktigt!

NU SÖR VI BOYS!!!!!!

FORZA TIGERS!

//MN